Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

WOONTRENDS 2024

Met kunst je favoriete interieurstijl benadrukken

Jaarlijks houden we nauwlettend de nieuwste interieurtrends in de gaten, en met onze exposities en nieuwe aankopen spelen we daarop in. Trends weerspiegelen ons levensgevoel, wat we als belangrijk ervaren en wat onze keuzes beïnvloedt.

Hoe verschillend we ook zijn, toch zijn wij aan de hand van onze keuzes en behoeften in te delen in vijf typen, met vergelijkbare wensen en voorkeuren. Ons interieur en de kleding die we dragen reflecteert onder meer wie we zijn, en ook de keuze in kunst draagt bij aan een eigen identiteit. Je haalt iets heel persoonlijks in huis, iets unieks.

Kunst gaat verder dan alleen decoratie; het roept emoties op, stimuleert creativiteit en voegt een diepere dimensie toe aan de ruimte. Of je nu kiest voor een wandsculptuur, levendige kleuren of natuurlijke materialen, kunst integreert zich subtiel in de trends van 2024 en draagt bij aan ons welzijn en de atmosfeer van de ruimte.

Trends bepalen onze persoonlijke keuzes

Laat je voor het lenen of kopen van kunst voor in je huis of bedrijf inspireren door de vier woontrends van 2024. Wij hebben uit onze online kunstcollectie kunstwerken uitgezocht die perfect bij deze trends aansluiten. Selecteer bijvoorbeeld eens drie werken uit één thema en creëer zo in één keer jouw ideale omgeving.

 

Trend 1: Modern Seventies

Deze 2024 woontrend omarmt de nostalgische charme van de jaren zeventig met een eigentijdse twist. De trend belichaamt een harmonieus samenspel van warme kleuren, organische vormen en een eclectische mix van materialen, wat resulteert in een stijlvol en comfortabel interieur.

Bekijk hier de kunstwerken die passen in de trend ‘Modern Seventies’.

Trend 2: Bold Colours

Bold Colours is dé woontrend van 2024 waar kleur volop in de schijnwerpers staat! Diepe tinten zoals wijnrood, nachtblauw en emeraldgroen brengen een chique en klassieke sfeer in huis, terwijl opvallende roze en gele accenten een eigentijdse flair toevoegen.

Bekijk hier de kunstwerken die passen in de trend ‘Bold Colours’.

Trend 3: Curved Lines

In deze woontrend van 2024 nemen we afscheid van traditionele rechte lijnen en maken we plaats voor organische vormen en zachte welvingen. Deze trend omarmt de schoonheid van gebogen elementen, van meubels tot decoraties, waardoor een dromerig en comfortabel interieur ontstaat.

Bekijk hier de kunstwerken die passen in de trend ‘Curved Lines’.

Trend 4: Soft Outdoor

De trend Soft Outdoor staat in het teken van duurzaamheid en het opnieuw verwelkomen van de buitenwereld in ons interieur. We halen in 2024 de natuur in huis door aardse- en groene kleurtinten aan ons interieur toe te voegen. Ook spelen natuurlijke materialen zoals hout, steen, riet en bamboe een centrale rol en creëren een warme en uitnodigende sfeer.

Bekijk hier de kunstwerken die passen in de trend ‘Soft Outdoor’.