Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Tarieven kunst lenen

De hoogte van je maandabonnement wordt bepaald door de totale waarde van de kunstwerken die je leent. In het overzicht zie je per waarde kunstwerk(en), welk abonnement je nodig hebt én hoeveel je daarvan aan collectietegoed opbouwt. Het is mogelijk om kunst te lenen met of zonder opbouw van collectietegoed.

Tabel tarieven particulieren website 2022_v2

Lenen, sparen, kopen!

Tijdens het lenen van kunst bouw je collectietegoed op waarmee je uiteindelijk een kunstwerk uit de collectie kunt aankopen.

Met een abonnement van € 7,25 p/m kun je één of meer kunstwerken lenen tot een waarde van € 500,- en spaar je € 4,50. Voor € 14,50 p/mnd leen je tot een waarde van € 1000,- en spaar je € 9.- p/mnd, etc. Zie bovenstaand tabel.

 

Flexibel abonnement

Je zit niet vast aan één abonnement. Misschien leen je de ene keer meerdere kunstwerken of een duurder werk dan de andere keer; je abonnement kun je aanpassen al naar gelang de waarde van de kunstwerken die je uitkiest.

Ook zit je niet aan een kunstwerk vast. Je kunt zo vaak wisselen als je wil, maar een kunstwerk ook zo lang houden als je wil. Bij wijze van spreken tot je het bij elkaar hebt gespaard.

Lenen van werken in consignatie via SBK Galerie

Voor de kunstwerken in consignatie – dit systeem hanteren wij voor de SBK Galerie collectie; deze werken zijn niet ons eigendom, geldt het volgende:

Je betaalt maandelijks 2% van de verkoopwaarde (excl. btw), minimaal 6 maanden lang. Wanneer je binnen deze periode overgaat tot aankoop, worden de reeds betaalde maandbedragen in mindering gebracht op de verkoopprijs van het kunstwerk. Indien je na 6 maanden besluit tot aankoop, ontvang je 10% korting op de verkoopprijs. Je ontvangt 15% korting op de verkoopprijs wanneer je na 2 jaar besluit tot aankoop.