Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Hoe werkt kunst lenen

Bij SBK Kunstuitleen & Galerie haal je op een gemakkelijke en toegankelijke manier unieke kunst in huis. Je kunt kunst bij ons kopen, maar net zo makkelijk lenen. Bij SBK heb je de keuze uit een zeer ruime en gevarieerde collectie van professioneel beeldend kunstenaars. Zo vind je altijd een kunstwerk dat bij jou past.

 

Altijd passend bij jouw portemonnee

Kunst is er voor iedereen in alle prijsklassen. Je hebt al voor € 6,25 per maand toegang tot onze omvangrijke collectie kunstwerken die allemaal te huur en te koop zijn. De tarieven voor het lenen van kunst zijn afhankelijk van de waarde van het gekozen werk(en). Ga naar onze tarieven.

Kunst lenen, sparen, kopen

Tijdens je leenperiode bouw je een collectietegoed op.  Heb je het kunstwerk van je dromen gevonden, dan kun je het kopen met dit collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd.

Je kunt met collectietegoed kunst kopen uit de SBK-collectie (100%) én je kunt het gebruiken als aanbetaling (tot 25%) voor een kunstwerk uit één van onze galeries.

Je kunt een kunstwerk zo lang lenen als je wilt. Net zo lang tot je het bijeen hebt gespaard. Maar ook zo vaak wisselen als je wilt. Ben je uitgekeken op een kunstwerk, dan ruil je het gewoon om. Ideaal als je lekker vaak een nieuw werk aan de muur wilt hebben of als je gaat verhuizen en het kunstwerk past niet in je nieuwe interieur.

Lenen van kunstwerken in consignatie via SBK Galerie

SBK is een kunstuitleen én een galerie. Onze galerietak heeft kunstwerken in consignatie; deze werken zijnin tegenstelling tot de kunstwerken uit de SBK-collectie, niet ons eigendom. Daarom gelden daar andere leentarieven en voorwaarden dan voor de uitleencollectie.

Wanneer je een kunstwerk uit de galerie wilt lenen, betaal je maandelijks 2% van de verkoopwaarde (excl. btw), minimaal 6 maanden lang. Wanneer je binnen deze periode overgaat tot aankoop, worden de reeds betaalde maandbedragen in mindering gebracht op de verkoopprijs van het kunstwerk.