Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

TRENDS

Heimtextil-trends_sbk

Met kunst je favoriete interieurstijl benadrukken

Jaarlijks houden we nauwlettend de stijltrends in de gaten en met onze exposities en nieuwe aankopen spelen we daarop in. Trends weerspiegelen ons levensgevoel, dat wat we belangrijk vinden en onze keuzes bepalen.

Hoe verschillend we ook zijn, toch zijn wij aan de hand van onze keuzes en behoeften volgens het Stijlinstituut Amsterdam, in te delen in vijf typen, met vergelijkbare wensen en voorkeuren. Ons interieur en onze kleding reflecteert onder meer wie we zijn. En met de keuze voor kunst in je omgeving, haal je iets heel persoonlijks in huis, iets unieks. Kunst ontroert, maakt je blij, geeft je nieuwe inzichten, houd je scherp, intrigeert of geeft rust, net waar jij en je gezinsleden of je bedrijf en je werknemers en klanten behoefte aan hebben om goed te kunnen functioneren.

 

 

Trends bepalen onze persoonlijke keuzes

Laat je voor het lenen of kopen van kunst voor in je huis of bedrijf inspireren door de vijf thema’s van 2022/2023, gelanceerd door Stijlinstituut Amsterdam. Wij hebben uit onze online kunstcollectie kunstwerken uitgezocht die perfect bij deze trends aansluiten. Selecteer bijvoorbeeld eens drie werken uit één thema en creëer zo in één keer jouw ideale omgeving.

We zijn hard bezig de kunstwerken die passen bij trends van 2022/2023 in kaart te brengen. Houd deze pagina in de gaten.

Wil je alvast aan de gang. Bekijk dan onderstaande trends uit 2020/2021 en laat je inspireren.

Trend 1: Multi local

Door de multiculturele samenleving en de globalisering raken we steeds meer vertrouwd met verschillende tradities, gebruiken, ambachten, kledingstijlen en producten: een onuitputtelijke bron.

Bekijk de kunstwerken die passen in de trend Multi local.

Trend 2: My heritage lux

Door de multiculturele samenleving en de globalisering raken we steeds meer vertrouwd met verschillende tradities, gebruiken, ambachten, kledingstijlen en producten: een onuitputtelijke bron.

Bekijk de kunstwerken in het thema My heritage lux. 

Trend 3: Active urban

Active Urban, ode aan een nieuwe wereld, is een actieve no-nonsense trend met veel heldere primaire kleuren als rood, geel en blauw. Wij hebben kunstwerken uit onze collectie bij elkaar gezocht die aansluiten bij deze trend.

Laat je inspireren door kunstwerken in het thema Active urban.

Trend 4: Pure spiritual

Verlang je naar een omgeving, ver weg van alle hectiek, waarin je je kunt concentreren en ontspannen? Met deze trend haal je de natuur in al haar puurheid naar binnen.

Bekijk hier kunstwerken die passen in de trend Pure spiritual.

Trend 5: Maximum glam

Als je op zoek bent naar een opvallend en sprankelend interieur- een beetje nineties- met gewaagde kleurcombinaties, verschillende prints en opmerkelijke materialen: laat je dan eens inspireren door Maximum Glam.

Ga naar kunstwerken in de trend Maximum glam.