Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

TRENDS

Heimtextil-trends_sbk

Met kunst je favoriete interieurstijl benadrukken

Jaarlijks houden we nauwlettend de stijltrends in de gaten en met onze exposities en nieuwe aankopen spelen we daarop in. Trends weerspiegelen ons levensgevoel, dat wat we belangrijk vinden en onze keuzes bepalen.

Hoe verschillend we ook zijn, toch zijn wij aan de hand van onze keuzes en behoeften volgens het Stijlinstituut Amsterdam, in te delen in vijf typen, met vergelijkbare wensen en voorkeuren. Ons interieur en onze kleding reflecteert onder meer wie we zijn. En met de keuze voor kunst in je omgeving, haal je iets heel persoonlijks in huis, iets unieks. Kunst ontroert, maakt je blij, geeft je nieuwe inzichten, houd je scherp, intrigeert of geeft rust, net waar jij en je gezinsleden of je bedrijf en je werknemers en klanten behoefte aan hebben om goed te kunnen functioneren.

 

 

Trends bepalen onze persoonlijke keuzes

Laat je voor het lenen of kopen van kunst voor in je huis of bedrijf inspireren door de vier thema’s van 2022/2023, gelanceerd door Stijlinstituut Amsterdam. Wij hebben uit onze online kunstcollectie kunstwerken uitgezocht die perfect bij deze trends aansluiten. Selecteer bijvoorbeeld eens drie werken uit één thema en creëer zo in één keer jouw ideale omgeving.

 

Trend 1: Deep nature

Met deze trend gaan we terug naar de natuur. De inspiratie wordt gehaald uit ongerepte texturen en levendige kleuren die terug te vinden zijn in de natuur.  Ook wordt er bij deze trend gebruik gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen.    

Bekijk de kunstwerken die passen in de trend ‘Deep Nature’.  

Trend 2: Hyper Nature

We kunnen tegenwoordig op een intelligente manier omgaan met de natuur. Door de hedendaagse technologie kunnen we een digitale verbinding leggen met natuurlijke processen. Kunstwerken die passen in de trend ‘Hyper Nature’ vallen op door hun natuurlijke uitstraling in combinatie met felle kleuren.  

Bekijk de kunstwerken die passen in de trend ‘Hyper Nature’.  

Trend 3: Beyond Identity

Met de trend ‘Beyond Identity’ wordt in verzet gegaan tegen de bestaande normen. Op een andere manier wordt gekeken naar processen met voorheen een duidelijke identiteit. Zachtere materialen en pastelkleuren vind je terug bij deze trend.  

Bekijk de kunstwerken die passen in de trend ‘Beyond Identity’.  

Trend 4: Empowered Identity

Bij de trend ‘Empowered identity’ wordt verbinding gemaakt tussen het verleden en de toekomst. Oud ambacht en vakmanschap spelen hierbij een grote rol. In deze trend vind je o.a. het ambacht van het schilderen en andere oude technieken, zoals weven, borduren en tuften terug.

Bekijk de kunstwerken die passen in de trend ‘Empowered Identity’.