Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Over ons

SBK is een kunstuitleen & galerie voor particulieren en bedrijven. Wij willen met onze diensten een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Dat doen wij al meer dan 65 jaar! We vinden dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte.

Kunst voor iedereen

Kunst geeft kleur, kunst maakt dat je de wereld anders bekijkt en kunst maakt zelfs gelukkig. En dus vinden wij dat iedereen kunst moet kunnen ervaren. Zonder daarvoor in de rij te staan voor het museum, maar gewoon thuis. Laagdrempelig en betaalbaar. En toch van hoogwaardige kwaliteit.

Podium voor kunstenaars

We bieden een podium aan kunstenaars om zich aan een breed publiek te presenteren. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent.

Bakfiets vol kunst

Stichting Beeldende Kunst (SBK) werd in 1955 opgericht door kunstenaar Pieter Kooistra. Hij wilde een brug slaan tussen kunst of de kunstenaars en het publiek, om zo kunst toegankelijk te maken voor iedereen.

Met een bakfiets vol kunstwerken van bevriende kunstenaars reed hij langs de huizen om kunst te verspreiden. Meer dan 65 jaar na oprichting, streeft Stichting Beeldende Kunst nog steeds hetzelfde doel na, zonder subsidie.

 

Pieter Kooistra was een bijzondere man. Hij was enerzijds een veelzijdig kunstenaar. Daarnaast gebruikte hij zijn creativiteit voor allerlei ideeën op sociaal en economisch gebied. Zo wilde hij niet alleen kunst binnen ieders bereik brengen maar ontwikkelde ook het idee voor een wereldbasisinkomen: het UNO-plan.