Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

De vestiging van Stichting Beeldende Kunst (SBK) op de KNSM-laan in het Loods 6 gebouw, herbergt naast een kunstuitleen ook twee galeries, waarvan SBK Galerie 23 zich richt op kunstenaars uit Afrika, de Caraïben en Suriname, wonend en werkend daar of in Europa. Naast het organiseren van exposities verkoopt de galerie daarnaast werk van hen uit voorraad. De nadruk ligt op schilderkunst, maar ook zijn er beelden en sculpturen.

De galerie werd in 2005 opgericht met als doelstelling een podium te bieden aan kunstenaars om zich aan een breed publiek te presenteren. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent.

De afgelopen jaren organiseerde Galerie 23 zo’n tien tentoonstellingen per jaar. Er zijn bijvoorbeeld uitgebreide exposities geweest van Afrikaanse kunstenaars als fotografe Angèle Etoundi Essamba (Nederland/Kameroen), Phiri Macuacua (Londen/Mozambique), Mo Arab (Nederland/Marokko) en Fally Sene Sow (Senegal). Er is in de Galerie een mooie verzameling kunstwerken te zien van al deze kunstenaars en voor wie meer wil weten of onderzoek wil doen is er ook een kleine bibliotheek beschikbaar.

Bekijk hier een selectie van kunstenaars en werk dat Galerie 23 momenteel in stock heeft.

SBK Galerie 23

Open:
di t/m zo 11.00-18.00 uur

KNSM-laan 307-309, 1019 LE Amsterdam

Op zondag gratis parkeren!