Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Over de SBK kunstcollectie

SBK heeft ruim 25.000 kunstwerken in haar collectie van circa 4.500 verschillende kunstenaars, verzameld in een tijdsbestek van ruim 6 decennia. Daarin bevinden zich unieke stukken behorend tot verschillende stromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. Het is daarmee niet alleen één van de grootste, maar ook meest unieke kunstuitleen collecties van Nederland.

We hebben ongeveer een kwart van onze kunstcollectie online staan en daar worden steeds nieuwe kunstwerken aan toegevoegd. Kun je in de online collectie niet vinden wat je zoekt, kom dan eens langs bij één van onze vestigingen of vraag een online kunstadvies aan.

 

Start met de online catalogus als oriëntatie middel

Weet je nog niet zo goed wat je mooi vindt, dan kun je de online catalogus ook als handige tool gebruiken om je te oriënteren. Je kunt een aantal kunstwerken (max. 3) reserveren. Wanneer je de kunstwerken in een van onze vestigingen gaat bekijken, kunnen onze deskundige collega’s jou op basis van je keuze verder helpen met je zoektocht. Bijvoorbeeld door je inzicht te geven in je keuzes en zo suggesties te doen voor andere kunstwerken.

Divers aanbod

Van schilderijen, sculpturen en wandkleden tot tekeningen en foto’s van hedendaags talent, alle disciplines zijn in de collectie vertegenwoordigd. Ons aanbod is divers en wordt steeds aangevuld met nieuw werk van gevestigde namen en aanstormend talent.

SBK Galerie collectie

SBK is een kunstuitleen en galerie en heeft naast een uitleen- ook een galeriecollectie. De galeries hebben kunstwerken in consignatie; deze werken zijn niet ons eigendom en daarom gelden daar andere tarieven en voorwaarden dan voor de uitleencollectie. Lees hier, onder het kopje ‘Lenen van werken in consignatie via SBK Galerie’, meer.