Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

WOONTREND: CURVED LINES

01/01/2024 - 31/12/2024 @ Trends

In de Curved Lines woontrend van 2024 nemen we afscheid van traditionele rechte lijnen en maken we plaats voor organische vormen en zachte welvingen. Deze trend omarmt de schoonheid van gebogen elementen, van meubels tot decoraties, waardoor een dromerig en comfortabel interieur ontstaat.

393Woontrend Curved Lines SBK

De trend bestaat uit meubels in gebogen, zachte ontwerpen in combinatie met organische accenten en rustige kleuren.

Comfort is een essentieel aspect van deze trend. Aardetinten en pastelkleuren benadrukken de organische en rustgevende esthetiek van ‘Curved Lines’. Zachte texturen, zoals fluweel en wol, dragen bij aan de zachtheid van de ruimte, terwijl ook materialen zoals hout met organische patronen en natuursteen worden gebruikt. Het creëren van contrast met hoekige en rechte elementen, evenals het spelen met donkere kleuren, voegt diepte en visuele interesse toe aan je interieur.

Aan de muren vind je kronkelig behang en kleuren die een zacht en dromerig interieur creëren. Kunst binnen de ‘Curved Lines’-trend kan de zachte en organische esthetiek versterken. Kies voor kunstwerken met organische vormen en zachte welvingen, zoals sculpturale kunst of abstracte schilderijen met vloeiende lijnen. Driedimensionale sculpturen, zowel vrijstaand als wandgemonteerd, zorgen voor diepte in een interieur. Let daarbij op de vloeiende lijnen en gebogen vormen. Kies voor kunst die past bij het aardetinten- en pastelkleurenpalet van de trend en maak gebruik van levendige kleuren, zoals paars, blauw en oranje, in de details.

Hieronder en in onze online kunstcollectie zie je kunstwerken die naadloos aansluiten bij de trend ‘Curved Lines’. Alle kunstwerken zijn bij ons te leen of te koop, op afbetaling of met collectietegoed.