Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

WOONTREND: SOFT OUTDOOR

- @ Trends

De 2024 woontrend Soft Outdoor staat in het teken van duurzaamheid en het opnieuw verwelkomen van de buitenwereld in ons interieur. We halen de natuur in huis door aardse- en groene kleurtinten aan ons interieur toe te voegen. Ook spelen natuurlijke materialen zoals hout, steen, riet en bamboe een centrale rol om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

trend

Bron: Instagram

Het kleurenpalet van Soft Outdoor omvat aardse tinten en natuurlijke kleuren, zoals zachte groenen, warme bruinen en rustgevende blauwen. Comfortabele meubels, waaronder grote banken en fauteuils met zachte kussens, dragen bij aan het gevoel van ontspanning. Stoffen van linnen of katoen in zachte tinten met een eigenzinnige kreuk zorgen voor een ultiem rustgevend gevoel. Daarnaast speelt duurzaamheid een leidende rol met het gebruik van gerecyclede materialen.

Het toevoegen van planten aan je interieur is essentieel. Met hangplanten en grote kamerplanten creëer je een binnentuin-gevoel. Overgangszones tussen binnen en buiten zoals serres, veranda’s en comfortabele zithoeken met schuifdeuren naar buiten sluiten perfect aan bij deze trend.

Woontrend Soft Outdoor

Kunst vervult een essentiële rol door de natuurlijke en rustgevende sfeer te versterken. Harmoniërende kunstwerken met aardse en groene tinten voegen visuele diepte toe en verbinden het interieur met de natuur. Materialen en texturen in kunstwerken, zoals houten panelen of linnen schildersdoeken, dragen bij aan de algehele beleving van de trend. Landschapskunst in vintage lijsten en buitentaferelen met planten of bomen, maar ook meer abstracte werken in natuurlijke kleuren doen het goed. Plaats je kunstwerken strategisch, zoals bijvoorbeeld dicht bij een raam of in goed licht, zodat ze een overgangszone tussen binnen en buiten benadrukken.

Hieronder en in de online kunstcollectie zie je kunstwerken die naadloos aansluiten bij de trend ‘Soft Outdoor’. Alle kunstwerken zijn bij ons te leen of te koop, op afbetaling of met collectietegoed.