< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Dordrecht

Koen Harmsma en Jelmer Noordeman.
06-07-2012 / 17-08-2012

De wereld wordt vol gepropt. Met beeld, met mensen, met ellende, met massa. Dit is ook wat er bij Koen Harmsma en Jelmer Noordeman op het papier gebeurt.
Op vrijdag 6 juli om 20 uur opent de Dordtse Galerie 180 de tentoonstelling ‘Excessus’ met werk van beide illustratoren. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door de Rotterdamse Lowriders Collective DJ’s.

test

De in Rotterdam gevestigde illustratoren maken zowel collaboratief als individueel werk. Het werk is volgepropt en opgeblazen zodat elk rauw detail zichtbaar is. De thematiek vindt haar inspiratie in het manipulatieve van de mens, die de realiteit wil kneden naar zijn eigen smaak. Dit gebeurt door informatie op te doen uit onder andere experimenten en mechanica. Tijdens verschillende exposities was hun werk te zien in binnen en buitenland.
 
Het collaboratieve werk komt tot stand door gedachtes en technieken uit te wisselen binnen de thematiek. Hierna gaan beiden op een afzonderlijk vel van start met tekenen. Na enige tijd worden de vellen uitgewisseld waarna verder wordt getekend waar de ander is opgehouden. Dit proces wordt herhaald tot de tekeningen af zijn. Het resultaat, gedetailleerde pentekeningen, die zijn gezeefdrukt op groot formaat, wordt getoond tijdens de tentoonstelling ‘Excessus’ in Galerie 180.

Open: don - zat 12.00 - 17.00 uur
Eerste zondag van de maand 12.00 - 17.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord