Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Expositie met werk van OHS Prijswinnaar Isa Roelink

18/05/2024 - 30/06/2024 @ SBK Amsterdam KNSM

Isa Roelink weeft in haar werk verschillende onderwerpen vanuit een sterk persoonlijk perspectief tot wandtapijten. Tijdens de SBK Sprouts Young Talents expositie 2023 won de kunstenaar de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs. Deze prijs omvatte de aankoop van een werk en een expositie bij SBK Galerie. Deze expositie vindt nu plaats van 18 mei t/m 30 juni.

Isa Roelink (1997) studeerde af aan de schilderafdeling van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar werk combineert ze droom en wetenschap, mythe en realiteit, geschiedenis en actualiteit, oude verhalen en moderne popcultuur.

Als kunstenaar omarmt ze de subtiele kracht van textiel als een medium van diepgaande tradities en expressies en ze toont de waarde van ambachtelijk werk in een moderne context. Het werk plaats de traditionele betekenis van textielwerk in de context van schilderkunst. De textiele werken dienen zo als een speelveld waar grenzen vervagen. De tegenstellingen tussen het mondaine en het epische, in combinatie met de traditionele textieltechnieken die in een uiterst hedendaagse vormgeving worden gegoten

Isa brengt haar eigen wereld en de fictieve wereld samen, De textiele creaties dienen als een visuele brug tussen de verhalen van het verleden en het heden, waarmee ze aantoont dat de relevantie van oude verhalen de tand des tijds doorstaan. Mythen, sagen en vertellingen vormen voor de kunstenaar een eindeloze bron van inspiratie. De textielwerken belichamen daarom een dieper begrip van de gedeelde menselijke ervaring, waarmee ze de tijdloze aard van onze verhalen belichamen.

De SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

De SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is bedoeld om jonge kunstenaars te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van SBK en Stichting Otto Hetterscheid. De prijs bestaat uit een aankoop van een werk en een expositie in één van de galeries van SBK. Tijdens deze expositie wordt werk van de winnaar getoond in samenhang met één of meerdere werken van beeldend kunstenaar Otto Hetterscheid (1927-2010).

De jury van de Otto Hetterscheid Stichting zei tijdens de uitreiking over haar werk:

“In een tijd waarin het vluchtige beeld domineert, vraagt het uitbundig kleurrijke en verhalende werk van Roelink juist om tijd en aandacht. Tijd om het allemaal in je op te nemen en te bewonderen, tijd om aan te raken, tijd om je erin te verdiepen, maar vooral ook veel tijd om gemaakt te worden. In haar werk komen mythen, sprookjes, oude meesters en verhalen tot leven door het gebruik van traditionele textieltechnieken in een hedendaagse vormgeving, uitgevoerd in diverse zachte textiele materialen. Het levert een krachtige eigen beeldtaal op waarin oude en nieuwe werelden zodanig met elkaar verbonden zijn, zodat ze een tijdloos geheel vormen. De eigenzinnigheid, veelzijdigheid en gedrevenheid van deze kunstenaar zien wij als een belangrijke bron voor verdere ontwikkeling.”

Graag nodigen we je uit voor de opening die op 18 mei van 15:00 tot 18:00 uur zal plaatsvinden in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. De expositie is te zien van 18 mei tot en met 30 juni bij SBK locatie Amsterdam KNSM.