Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Nationale dag van de Kunstuitleen

04/11/2023 - 04/11/2023 @ SBK Amsterdam KNSM

Op zaterdag 4 november is het weer de Dag van de Kunstuitleen! Ter gelegenheid van deze feestelijke dag hebben wij een speciale actie voor kinderen van 7 tot 18 jaar. Zij mogen een kunstwerk uitzoeken en een half jaar gratis lenen. Ook kunnen zij een speurtocht doen door onze kunstuitleen aan de KNSM-laan in Amsterdam. Ons team staat deze dag klaar om de kinderen op te vangen en te begeleiden. Voor de ouders staat de koffie klaar!  

Kunst lenen is oer-Nederlands. Mooie en originele kunstwerken in huis of op kantoor voor een fijne prijs en wisselen wanneer je wilt. De Kunstuitleen is er om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Om de kunstuitleen een dag per jaar in het zonnetje te zetten, organiseren alle kunstuitlenen in Nederland in november de Nationale Dag van de Kunstuitleen. Tijdens deze dag worden bij alle kunstuitlenen verschillende activiteiten georganiseerd.

Kinderen kiezen Kunst

Tijdens de Nationale Dag van de Kunstuitleen organiseren wij een speciale dag waar kinderen zelf een kunstwerk mogen uitkiezen voor op hun kamer. Dit kunstwerk mogen ze een half jaar gratis lenen. Of het nu een tekening, schilderij, een foto of een beeld is, de kinderen mogen kiezen wat ze willen. Om in de stemming te komen, kunnen ze eerst meedoen met de Kunst speurtocht die door de uitleen loopt. Aan het einde van de tocht, ontvangen ze een beloning.

Exposities

Tijdens de Dag van de Kunstuitleen zijn ook twee exposities te zien: een expositie “We am become dirt” van Martine van Lubeek, de winnaar van de SBK Sprouts Young Talents Award en de expositie “Who’s afraid of colour” van Vince. Aan de muren is zoals altijd een uiteenlopende selectie uit onze uitleencollectie te zien. Kom inspiratie opdoen tijdens deze familiedag bij onze vestiging Amsterdam KNSM en neem direct een nieuw werk mee naar huis.

We kijken er naar uit om je te dan te zien!