< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam KNSM

Van Breest Smallenburg. Tao, Kunst & Krijg
16-11-2014 / 17-12-2014

De KNSM Societeit, Kunstwerk Loods6 en SBK presenteren in november een tentoonstelling en bijzondere avond rond het leven en werk van beeldend kunstenaar en martial arts specialist van Breest Smallenburg.

Opening: zondag 16 november van 15.30-17.30 uur

Op 20 november vertelt kunstenaar van Breest Smallenburg over haar verblijf in China en het verband tussen krijgskunst en beeldende kunst tijdens een bijzonder diner op de KNSM Sociëteit in de Kompaszaal. We maken kennis met Yiquan en trekken door het gebouw van Loods6 om haar video-installaties en foto’s te bekijken in de Bagagehal en bij SBK. Ook niet-leden zijn, als altijd, meer dan welkom op deze avond over krijg en kunst op taoïstische grondslag bij de KNSM Sociëteit!
 
Aanmelden kan via het contactformulier op de website van de KNSM Sociëteit: www.knsmsocieteit.nl
 
Donderdag 20 november 2014. KNSM Sociëteit, Kompaszaal, Amsterdam: Tao, Kunst & Krijg. Leden: € 27,50 (diner), niet-leden: € 27,50 (diner) + € 10,- (entree). Zaal open om 18.30 uur.
 
Extra tentoonstelling:
Bagagehal: 16 nov. t/m 23 november
 

test
test
test
test
test
test
test
test

TAO, KUNST & KRIJG

Van Breest Smallenburg is gefascineerd door manier waarop mensen tijd en ruimte ervaren. Ze maakt multidisciplinaire installaties, video-installaties en kunstprojecten in de openbare ruimte. Universele thema’s  als verbinding en de ongeboren mogelijkheden van leegte spelen een centrale rol in haar werk. In haar kunstwerken en probeert Van Breest Smallenburg  de stroom van de tijd zelf in (video)-installaties te verbeelden.

De KNSM Societeit, Kunstwerk Loods6 en de SBK presenteren in november een tentoonstelling en een bijzondere avond rondom het leven en werk van beeldend kunstenaar en martial arts specialist van Breest Smallenburg.

Van Breest Smallenburg verbleef in 2013 een half jaar in China. Als artist in residence exposeerde zij bij het Chinese European Art Center in Xiamen. Zij realiseerde de multi-screen video-installation "UP ABOVE DOWN BELOW" in het Chinees shàng shàng xià xià. Bij haar solotentoonstelling in de Bagagehal en de tentoonstelling bij de SBK-KNSM zal werk te zien zijn dat ontstaan is naar aanleiding van haar Chinese avontuur. 

Persoonlijk voelt de kunstenaar zich al langere tijd verbonden met China en houdt zich al vele jaren intensief bezig met internal martial arts (interne krijgskunst). Dit wordt weerspiegeld in de kunstwerken, beïnvloed door een filosofische belangstelling voor taoïsme en de natuur. Van Breest Smallenburg deed ook workshops met studenten van Xiamen University en Jimei University: "Research on the impact of internal martial art meditation on the visual art design process!"

Op doorreis in China heeft van Breest Smallenburg in Shangrila (voormalige Tibet, nu China) de single screen video-installatie ROLLING YAKBUTTER ontwikkeld, die bij de SBK-KNSM te zien zal zijn. ShangriLa ademt de Tibetaanse cultuur. De Engelse schrijver James Hilton is de geestelijke vader van ShangriLa en beschreef deze mythische, poëtische plaats in de Tibetaanse hooglanden in 1933 in zijn boek 'Lost Horizon'. Zo werd Zhongdian, omgedoopt tot ShangriLa, een stad op 3200 meter boven de zeespiegel. Een bijzondere plek met vele boeddhistische bergkloosters, te bereiken door duizelig en snakkend naar adem in de dunne lucht de ontelbare treden van de talloze trappen te beklimmen.

Open: din - vrij 10.00 - 18.00 uur
zat & zon 11.00 - 18.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord