< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

TAO, KUNST & KRIJG

Van Breest Smallenburg is gefascineerd door manier waarop mensen tijd en ruimte ervaren. Ze maakt multidisciplinaire installaties, video-installaties en kunstprojecten in de openbare ruimte. Universele thema’s  als verbinding en de ongeboren mogelijkheden van leegte spelen een centrale rol in haar werk. In haar kunstwerken en probeert Van Breest Smallenburg  de stroom van de tijd zelf in (video)-installaties te verbeelden.

De KNSM Societeit, Kunstwerk Loods6 en de SBK presenteren in november een tentoonstelling en een bijzondere avond rondom het leven en werk van beeldend kunstenaar en martial arts specialist van Breest Smallenburg.

Van Breest Smallenburg verbleef in 2013 een half jaar in China. Als artist in residence exposeerde zij bij het Chinese European Art Center in Xiamen. Zij realiseerde de multi-screen video-installation "UP ABOVE DOWN BELOW" in het Chinees shàng shàng xià xià. Bij haar solotentoonstelling in de Bagagehal en de tentoonstelling bij de SBK-KNSM zal werk te zien zijn dat ontstaan is naar aanleiding van haar Chinese avontuur. 

Persoonlijk voelt de kunstenaar zich al langere tijd verbonden met China en houdt zich al vele jaren intensief bezig met internal martial arts (interne krijgskunst). Dit wordt weerspiegeld in de kunstwerken, beïnvloed door een filosofische belangstelling voor taoïsme en de natuur. Van Breest Smallenburg deed ook workshops met studenten van Xiamen University en Jimei University: "Research on the impact of internal martial art meditation on the visual art design process!"

Op doorreis in China heeft van Breest Smallenburg in Shangrila (voormalige Tibet, nu China) de single screen video-installatie ROLLING YAKBUTTER ontwikkeld, die bij de SBK-KNSM te zien zal zijn. ShangriLa ademt de Tibetaanse cultuur. De Engelse schrijver James Hilton is de geestelijke vader van ShangriLa en beschreef deze mythische, poëtische plaats in de Tibetaanse hooglanden in 1933 in zijn boek 'Lost Horizon'. Zo werd Zhongdian, omgedoopt tot ShangriLa, een stad op 3200 meter boven de zeespiegel. Een bijzondere plek met vele boeddhistische bergkloosters, te bereiken door duizelig en snakkend naar adem in de dunne lucht de ontelbare treden van de talloze trappen te beklimmen.

Open: wo-vrij 11.00-18.00 Za+zo 12.00 -17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net