< terug naar het overzicht


SBK bezoekt Verbeke
11-11-2018 / 07-04-2019

Met trots presenteert SBK Kunstuitleen & Galerie de tentoonstelling ‘SBK bezoekt Verbeke Foundation’ met een selectie bijzondere collages en assemblages uit de rijke kunstcollectie van SBK. De tentoonstelling die is samengesteld door directeur Geert Verbeke en conservator Marie Verboven van museum Verbeke Foundation, opent op zondag 11 november 2018 in museum Verbeke Foundation in Kemzeke België en loopt tot 7 april 2019. 

De Verbeke Foundation, opgericht door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens, is een private kunstruimte in Kemzeke België met een indrukwekkende verzameling moderne en hedendaagse kunstwerken. Met 12 hectare natuurgebied en 20.000 m2 overdekte ruimte is de Foundation een van de grootste privé initiatieven van Europa. De Verbeke Foundation streeft ernaar een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie zich nauw met elkaar verweven. Sinds de opening van de Verbeke Foundation in 2007 werd de collectie voortdurend uitgebreid met hedendaagse kunstwerken. Een uitzonderlijke collectie collages en assemblages, moderne en hedendaagse kunst, vormt de kern van de verzameling.
 

-
-
-
-
Ger Dekkers -
Jaap Wardenier -
Jaap Wardenier -
Merapi Obermayer -
Henri Plaat -
Henri Plaat -

Ook SBK heeft een bijzonder kunstcollectie die in 1955 is gevormd door een verzameling kunstwerken van Amsterdamse kunstenaars en die door diverse overnames is uitgegroeid tot een collectie van nationaal allure: een bijzonder cultureel erfgoed. Inmiddels omvat deze collectie meer dan dertigduizend kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis; van olieverfschilderijen en tekeningen tot sculptuur, fotografie en collages. 

De samenwerking tussen beide kunstinstellingen, geïnitieerd door voormalig SBK directeur John Loose, is logisch te noemen. In lijn met de visie van de Foundation hebben de directeur en conservator samen met Vera Schoffelen, artistiek directeur van SBK en Marjoleyn van Dijk, curator en collectiebeheerder van SBK, een selectie gemaakt van een honderdvijftig tal bijzondere collages en assemblages uit de rijke kunstcollectie van SBK.  
 
Het museum neemt een deel van de geëxposeerde kunstwerken op in haar collectie. Uniek is dat de andere kunstwerken die in de tentoonstelling te zien zijn door het publiek kunnen worden gekocht of geleend. Voor het publiek een geweldige kans om uniek werk uit SBK-collectie, geselecteerd door het Museum Verbeke Foundation in huis te kunnen halen. 

Korting op entree
De opening van de expositie ‘SBK bezoekt Verbeke Foundation’ vindt plaats op zondag 11 november 2018. Ook start dan de winterexpositie.

Nieuwsgierig naar deze collectie? Wij hebben een mooie aanbieding voor jou! Stuur een mailtje naar amsterdamknsm@sbk.nl en je krijgt een kortingsvoucher waarmee je op vertoon aan de kassa voor € 5,- (normaal tarief € 12,-) het museum kunt bezoeken. De korting geldt voor de gehele looptijd van de expositie.

verbekefoundation.com

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord