< terug naar het overzicht


SBK bezoekt Verbeke Foundation
11-11-2018 / 07-04-2019

Van 11 november 2018 t/m 7 april 2019 is de tentoonstelling ‘SBK bezoekt Verbeke Foundation’ te zien in het museum Verbeke Foundation in Kemzeke, Belgie, samengesteld door directeur Geert Verbeke en conservator Marie Verboven.

De tentoonstelling laat een selectie bijzondere collages en assemblages zien uit de rijke kunstcollectie van SBK. SBK heeft een bijzonder kunstcollectie die in 1955 is gevormd door een verzameling kunstwerken van Amsterdamse kunstenaars en die door diverse overnames is uitgegroeid tot een collectie van nationaal allure: een bijzonder cultureel erfgoed. Inmiddels omvat deze collectie meer dan 30.000 kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis; van olieverfschilderijen en tekeningen tot sculptuur, fotografie en collages.


MUSEUMSTUK IN HUIS? RESERVEER ALVAST EEN WERK UIT DE TENTOONSTELLING
Het museum heeft een deel van de geëxposeerde kunstwerken aangekocht voor haar collectie. Uniek is dat de andere kunstwerken die in de tentoonstelling te zien zijn nadat de expositie is afgelopen, kunnen worden geleend. Een geweldige kans om museumstuk, een uniek werk uit SBK-collectie, geselecteerd door het Museum Verbeke Foundation, in huis te kunnen halen. Geinteresseerd in een van de kunstwerken, stuur een mail met de naam van de kunstenaar naar mvandijk@sbk.nl 

 

E.J. Grolleman - Collage - 92 x 72 cm
E.J. Grolleman - Collage - 92 x 72 cm
Harry Hoogstraten - collage - 40 x 50 cm
Harry Hoogstraten - collage - 40 x 50 cm
Harry Hoogstraten - collage - 50 x 60 cm
Harry Hoogstraten - collage - 50 x 60 cm
J.C. Frisch - collage - 100 x 70 cm
J.C. Frisch - collage - 100 x 70 cm
E.G. Fransen - collage - 81 x 62 cm
E.G. Fransen - collage - 81 x 62 cm
Jaap Wardenier - p30064 - collage
Jaap Wardenier - p30064 - collage
Shlomo Koren
Shlomo Koren
John Suttorp
John Suttorp
Helen Frik
Helen Frik
Faan Olgers
Faan Olgers
Guusje van den Heuvel
Guusje van den Heuvel
Ger Dekkers
Ger Dekkers
Theo Niermeijer
Theo Niermeijer
Jaqueline van den Bos
Jaqueline van den Bos
Marius Willem Boender
Marius Willem Boender
Wick van Rij
Wick van Rij

De Verbeke Foundation, opgericht door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens, is een private kunstruimte in Kemzeke België met een indrukwekkende verzameling moderne en hedendaagse kunstwerken. Met 12 hectare natuurgebied en 20.000 m2 overdekte ruimte is de Foundation een van de grootste privé initiatieven van Europa. De Verbeke Foundation streeft ernaar een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie zich nauw met elkaar verweven. Sinds de opening van de Verbeke Foundation in 2007 werd de collectie voortdurend uitgebreid met hedendaagse kunstwerken. Een uitzonderlijke collectie collages en assemblages, moderne en hedendaagse kunst, vormt de kern van de verzameling.

De samenwerking tussen beide kunstinstellingen, geïnitieerd door voormalig SBK-directeur John Loose, is logisch te noemen. In lijn met de visie van de Foundation hebben de directeur en conservator samen met Vera Schoffelen, artistiek directeur van SBK en Marjoleyn van Dijk, curator en collectiebeheerder van SBK, een selectie gemaakt van een honderdvijftig tal bijzondere collages en assemblages uit de rijke kunstcollectie van SBK.  

Korting op entree
Nieuwsgierig naar deze collectie? Wij hebben een mooie aanbieding voor iedereen die geinteresseerd is! Stuur een mailtje naar amsterdamknsm@sbk.nl en je krijgt een kortingsvoucher waarmee je op vertoon aan de kassa voor € 5,- (normaal tarief € 12,-) de tentoonstelling tot 7 april kunt bezoeken. 

verbekefoundation.com

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net