< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam KNSM

SBK x Affordable Art Fair
01-11-2018 / 04-11-2018

SBK Kunstuitleen & Galerie neemt deel aan de Affordable Art Fair (AAF) met werk van Louise te Poele, Spruitje, Wil Jansen en Joris Kuipers.   

De beurs is 1 t/m 4 november 2018 in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Deze beurs laat een grote scala aan hedendaagse kunst zien en is zeer geliefd bij het grote publiek met de 'kleine' beurs. Alle prijzen zijn tussen de € 100 en € 6000.

Meer lezen over de AAF.

Wil Jansen
Wil Jansen
Wil Jansen
Wil Jansen
Louise te Poele
Louise te Poele
Joris Kuipers
Joris Kuipers
Joris Kuipers
Joris Kuipers
Spruitje
Spruitje
Spruitje
Spruitje

JORIS KUIPERS
Joris Kuipers exposeerde in april/mei 2017 bij SBK Galerie 3 Amsterdam Noord.
Zijn wandreliefs zijn geproduceerd met een laser cut techniek waardoor een identieke vorm en compositie ontstaat. De unieke tekening wordt aangebracht door deze met de hand te beschilderen.


WIL JANSEN
Wil Jansen gebruikt in haar olieverfschilderijen motieven uit de natuur als uitgangspunt voor haar onderzoek naar de fundamentele aspecten in de schilderkunst. In de eerste plaats een zoeken naar vorm en kleur, de bijzondere eigenschappen van de olieverf, naar patronen, ritme en regelmaat, structuren en de bijzondere verfhuid. Het onderzoek kan resulteren in al dan niet kleurige vlakken, lijnen, stipjes, strepen, scheuren dan wel kraters. Het expliciet tonen van de manier waarop de verf is aangebracht, namelijk in repeterende dikke verflagen met het paletmes, is essentieel in haar schilderijen. De schilderijen zijn niet een expressieve neerslag van een emotioneel gevoel en zijn ook geen abstracte composities die vanuit de ratio zijn bedacht. Het schilderproces is een zich herhalend opbrengen en afhalen van de verf in bewegingen, vormen en structuren die eindeloos door lijken gaan. Soms in schijnbare chaos dan weer duidelijk gestructureerd.


LOUISE TE POELE: ACID FLOWERS
Neerhangende stelen, druipend bloemenwater. Waar bij traditionele bloemschilderkunst pracht en praal overheerst en overdaad hoogtij viert, heerst hier een gevoel van melancholie. Ook met de kleuren is iets aan de hand. Zie die roze stelen. En bestaan er eigenlijk wel blauwe tulpen en rozen? Nee, van nature niet, en mede daarom biedt dit boeket zo’n bevreemdende aanblik. 

Louise te Poele (Winterswijk, 1984) onderzoekt het licht en de composities van de oude meesters om hier vervolgens een compleet eigen draai aan te geven. Haar atelier is gevestigd in een voormalig militair hospitaal. Naast haar werkplaats is het de thuisbasis van een wonderlijke verzameling objecten. De schatten en rariteiten die ze her en der oppikt vormen de ingrediënten van haar stillevens. Ondanks de soms wonderlijke composities en chemische kleurstellingen zijn haar werken direct herkenbaar als voortzetting van een schilderkunstige traditie.

Louise te Poele woont en werkt in Arnhem, waar ze in 2008 afstudeerde aan de Fine Art afdeling op ArtEZ in Arnhem. Er volgde een veelgeprezen serie portretten van plattelanders in de Achterhoek, de streek waar zij opgroeide: Farmers.

Haar werk wordt getoond van Parijs en New York tot in Hong Kong, Berlijn en Istanbul en is onder meer opgenomen in de collectie van Museum Arnhem.

SPRUITJE

Spruitje is een designlab opgericht door de Nederlandse ontwerper en dromer Jonael van der Sloot. In samenwerking met zijn team en andere ontwerpers zoekt Spruitje naar manieren om een podium te bieden voor natuurlijke elementen. Geinspireerd door science fiction, retro futurisme en natuurlijk de natuur zelf. Zij ontwikkelen producten waarmee ze jou hopen te inspireren de wereld om je heen van dichterbij te bekijken.

 

Open: din - vrij 10.00 - 18.00 uur
zat & zon 11.00 - 18.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord