< terug naar het overzicht
Mandy den Elzen
28-06-2018 / 12-08-2018

Opening: donderdag 28 juni om 16:30 in aanwezigheid van de kunstenaar

Mandy den Elzen
Mandy den Elzen
Mandy den Elzen
Mandy den Elzen
Mandy den Elzen - The morphology of fish
Mandy den Elzen - The morphology of fish
Mandy den Elzen - The exploration of
Mandy den Elzen - The exploration of

Mandy den Elzen - The inherent beauty of the natural world

In de natuur is de vorm altijd bepaald door de functie. Deze eerlijkheid van vorm, deze structuren bepaald door biologische processen en behoeften zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaar Mandy den Elzen. Maar waar in de natuur vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, scheidt den Elzen het materiaal van haar oorspronkelijke functie en geeft het zo een nieuwe verschijningsvorm.  Zij destilleert de essentie en toont haar respect voor de natuur en haar inherente structuren.  

Het werk van den Elzen kan gezien worden als een overbrugging tussen wetenschap en kunst. Haar praktijk wordt gekenmerkt door het combineren van intens en nauwkeurig veldwerk met het ontwikkelen van uitgebreide en nauwgezette conserveringsmethoden. Terwijl zij zich richt op de fysieke eigenschappen van diverse materialen, verenigt de benadering van den Elzen die van een kunstenaar, morfoloog en taxonoom.
Met “The inherent beauty of the natural world” onthult zij de verborgen aspecten van levende organismen en brengt zij het ingenieuze en de esthetische kant van natuurlijke wonderen aan het licht.

Het  werk van Mandy den Elzen wordt  internationaal tentoongesteld en is opgenomen in openbare en privécollecties. In 2015 ontving zij een werkbijdrage jong talent van het Mondriaan Fonds. 

 

Open: op afspraak
do en vr 11.30-17.30 en zat 12.00-17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net