< terug naar het overzicht
Terug naar SBK Amsterdam KNSM

SBK Sprouts Young Talents 2017
28-09-2017 / 08-10-2017

Van 28 september t/m 8 oktober vindt voor het vierde opeenvolgende jaar SBK Sprouts Young Talents plaats, een overzichtsexpositie met werk van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. 
 
Met Sprouts wil SBK jong talent een springplank bieden en de eerste stappen in hun kunstenaarspraktijk vergemakkelijken, door hen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek en relevante spelers binnen de kunstwereld. SBK blijft de ‘graduates’ ook na de expositie volgen en zich inzetten om verkopen en opdrachten voor hen te genereren.

Net als voorheen exposeert SBK ook deze keer de beste ‘graduates’ van de Nederlandse kunstacademies. Maar nu binnen de eigentijdse context van recent werk van eerder verkozen afgestudeerden uit de serie Sprouts 2014-2016. En in samenhang met kernstukken uit de SBK-collectie. Door de verbinding van de werken van de jonge kunstenaars met topstukken uit de SBK-collectie, worden deze direct in een kunsthistorisch context geplaatst. 

SBK Sprouts 2017 editie is grootser van opzet dan voorgaande jaren. Meer vierkante meters en een uitgebreide randprogrammering voor kunstenaars en publiek. 

LOCATIE

De expositie vindt dit jaar plaats in de monumentale bagagehal van Loods 6, een 880 m2 grote loods op het KNSM-eiland en in de eigen vestiging op de KNSM-laan 307-309. 

KUNSTPRIJZEN

Om de impact en de bekendheid van SPROUTS Young Talents nog meer te vergroten, lanceert SBK gekoppeld aan deze tentoonstelling twee nieuwe kunstprijzen: de SBK SPROUTS Award en de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs.

De SBK SPROUTS Award 2017 wordt uitgereikt aan een in 2017 afgestudeerde kunstenaar die volgens de jury het meest voldoet aan de gestelde criteria. Deze criteria zijn kwaliteit en orginaliteit en de mogelijkheid om het werk uit te kunnen lenenen te verkopen aan bedrijven en particulieren. De winnaar wordt bepaald door het artistieke team van SBK en een externe jury bestaande uit Veronique Baar (conservator Bouwfonds Kunstcollectie) en Niels Post (kunstenaar en blogger). 

De doelstelling van de Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is het stimuleren van jonge kunstenaars. Dit wordt gerealiseerd door middel van het toekennen van de jaarlijkse SBK –Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs door de Stichting Otto Hetterscheid i.s.m. SBK. De prijs bestaat uit een expositie in een van de galeries van SBK, publiciteit en aankoop werk. In de expositie wordt het werk van de winnaar getoond samen met werk van de kunstenaar Otto Hetterscheid.

ACTIVITEITEN

Rondom de expositie worden tal van activiteiten georganiseerd, zowel voor de deelnemende kunstenaars als bezoekers. Van een kunstenaars speeddate, rondleidingen voor het publiek tot en met een lezing met tips over het kopen van kunst. De definitieve programmering is medio september op onze website te vinden.

 

Anouk van Zwieten -
Johnny Theodorus Wiekhart -
christian-thomsen -
Roelien Hassing -
Jip de Beer -
Iris Claessens -
Yara de Kok -
Christian Thomsen -
Alexander Zaklynsky -

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2013 SBK design by manoverboord