< terug naar het overzicht
ZomerExpo's Salon des Refusés
02-04-2017 / 16-04-2017

Opening : Zondag 2 april om 16.00 uur -  Je bent van harte welkom!

SBK organiseert in samenwerking met de ZomerExpo de Salon des Refusés. Afgelopen zaterdag vond in Loods 6 in Amsterdam één van de selectierondes plaats voor de ZomerExpo, de grootste kunsttentoonstelling in een Nederlands museum die via open inschrijving en anonieme keuze wordt samengesteld, en die dit jaar op twee locaties zal plaatsvinden, Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino-Weije. Iedereen mag zich ervoor aanmelden.

 

Rutger van der Tas
Rutger van der Tas
Isabelle Backer
Isabelle Backer
Mat Kissing
Mat Kissing
Jose van Tubergen
Jose van Tubergen
Birgitt Busz
Birgitt Busz
Fay Twan Tjoa
Fay Twan Tjoa
Helcia Cino
Helcia Cino
Sjaak Henselmans
Sjaak Henselmans
Astrid van Dort
Astrid van Dort
Mischa Smit Kleine
Mischa Smit Kleine
Marie-Jose Jongerius
Marie-Jose Jongerius
Emmy Bergsma
Emmy Bergsma
Atie Pruijssers
Atie Pruijssers
Jonna Coolen
Jonna Coolen
Albert Fröhling
Albert Fröhling
Linda Lammerts
Linda Lammerts

Duizend kunstwerken passeerden die dag de revue. SBK selecteerde als 'schaduwjury' rond de rond de twintig kunstwerken die de jury, die er zelf 90 kozen, aan zich voorbij liet gaan. Benieuwd? De kunstwerken worden van 2 tot en met 16 april gepresenteerd in de Salon des Refusés bij SBK Kunstuitleen & Galerie KNSM. KNSM-laan 307-309, Amsterdam. Zondag 2 april zal een toost worden uitgebracht op alle ‘geweigerde’ werken die al zo sprekend zijn, dat het veel goeds belooft voor de ZomerExpo!

Deelnemers aan deze Salon zijn:  Mat Kissing, Jose van Tubergen, Birgitt Busz, Helcia Cino, Sjaak Henselmans, Astrid van Dort, Mischa Smit Kleine, FayTwan Tjoa, Marie-Jose Jongerius, Emmy Bergsma, Rutger van der Tas, Atie Pruijssers, Jonna Coolen, Albert Frohling, Linda Lammerts ,Isabelle Backer en Annemarie Vink.

 

Salon des Refusés

Leuk om te weten is dat de allereerste Salon des Refusés in 1863 in Parijs plaatsvond. Werken van Manet, Whistler en Cézanne behoorden in die tijd tot de categorie die niet werd toegelaten tot de prestigieuze Salon des Indépendents.

De Salon des Refusés ontwikkelde zich van een alternatief tot een instituut. De geweigerde werken van toen hangen in de meest prominente musea van nu. De deelnemers van onze Salon staan misschien ook aan de start van een veelbelovende toekomst. We nodigen je uit om hier zelf een mening over te vormen. 

 

Open: op afspraak
wo-vrij 11.00-18.00 Za+zo 12.00 -17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net