< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Wouter Stelwagen portretteert gebouwen en stedelijke landschappen die in eerste instantie totaal geen schoonheid of aantrekking lijken te bezitten. Door het weglaten van de mensen in deze foto’s ga je kijken naar het gebouw en naar de plek. In zijn fotografische benadering probeert hij zoveel mogelijk het gebouw als uniek ding, los gemaakt van zijn functie, naar voren te laten komen - de structuren, het beton, de kleuren en het keurslijf van het ontwerp. Maar daarnaast ook kleine onvolkomenheden en persoonlijke invullingen die mensen maken op hun eigen vierkante meters.

De complexen die hij fotografeert in megasteden raken hem enerzijds door de massale uniformiteit, door de totaal onbedoelde schoonheid. Het is overweldigend. Ze donderen over je heen, zeker als je bedenkt dat er duizenden mensen wonen. Het maakt je nietig. Anderzijds zijn er altijd kleine elementen die eruit springen, mensen die het interieur net iets anders aanpakken; andere bloemetjes op het balkon of een ander motief voor de gordijnen. Het zijn allemaal dingen die afwijken van de norm van het gebouw. Dit samenspel vindt hij prachtig.

De onbedoelde schoonheid in plekken komt naar voren  als je deze isoleert en uit de context trekt. Je kan op een foto opeens urenlang turen naar allemaal kleine details die je in de realiteit ontgaan. Als een gebouw niet meer gaat om de mensen die er wonen of alleen maar een silhouet op de achtergrond is, komt er een verweesd soort schoonheid naar voren. Het worden portretten van gebouwen en plekken, ieder met een eigen karakter, een eigen schoonheid en eigen verhaal. Het wordt meer dan de functie die ze hebben, dat is iets wat mateloos fascineert.

Ook toont hij nieuwe werken uit de serie 'Banken'. Het is een reeks over tijdelijk opgedroogde oevers en wat mensen daarmee doen. Voor het eerst in jaren spelen de mensen een echte visuele rol in deze foto's.

www.wouterstelwagen.com

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net