< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

BRUNO SLAGBOOM

In zijn fotografie geeft hij zijn visie op de moderne architectuur.

Binnen zijn werkwijze vindt het abstraheren van een beeld (zoals een gebouw) plaats op het moment dat de film in de camera wordt blootgesteld aan licht. Oftewel, zijn werk ontstaat op locatie en niet door het fotobeeld naderhand te bewerken op de computer. Het beeld moet als het ware ‘vrijgemaakt’ worden van de concrete realiteit. Het onderwerp wordt zo lang als nodig belicht door de camera om precies de gewenste mate van abstractie te bereiken. Ter plekke is er een constant gevecht met perspectivische vertekeningen, materialiteit van het onderwerp, het weer (zon en regen) en de strepen van vliegtuigen in de lucht. Je kunt je voorstellen dat hij zich eindeloos moet repositioneren om uiteindelijk het juiste shot te krijgen..

Een vervreemdend gevoel, abstractie, hoog contrast, monochromie, monumentaliteit, symmetrie en geometrie. 
Dit is een greep uit elementen die bij je naar boven komen drijven wanneer je een werk van Bruno Slagboom zijn hand bekijkt. Deze elementen past hij toe op moderne architectuur waarbij het niet om een gebouw in zijn geheel gaat, het gaat om de vormen en structuren. Het weglaten van alle overbodige informatie is essentieel.

Deze zoektocht heeft hem langs diverse locaties geleid, begonnen in Rotterdam via La Defence (Parijs), door naar Brussel en recentelijk het indrukwekkende station van Luik. Deze reis is onderdeel van een groter geheel, genaamd ‘The MAP project’. Tezamen met een collega fotograaf en mede liefhebber (Thijs Koelink) van dezelfde onderwerpen, zijn zij dit project begonnen om de wereld getuige te laten zijn van een gedeelde visie. Deze visie wordt verspreidt door middel van tentoonstellingen, workshops en lezingen.

www.brunoslagboom.com          www.the-map-project.com

Deze tentoonstalling wordt mede mogelijk gemaakt door Young Artfund Amsterdam : YAA  www.youngartfundamsterdam.nl

 

 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net