< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

Zes Chinese deelnemers baseerden hun werk op gedichten van H.H. ter Balkt , Hans Faverey, Chr.J. van Geel, Gerrit Kouwenaar, M. Vasalis en Ellen Warmond, vertaald in het Chinees door o.a. Maghiel van Crevel en Ma Gaoming. Alle zes gedichten zijn raadselachtig, staan vol met paradoxen en ondoorzichtige betekenissen, wat een enorme uitdaging vormde voor de vertaler, terwijl het tegelijkertijd voldoende ruimte geeft aan de beeldende kunstenaar voor een niet-illustratieve aanpak.

Zes Nederlandse kunstenaars produceerden monumentale prints geïnspireerd door gedichten van de beroemde eigentijdse Chinese dichter, schrijver en regisseur Yu Jian. Hij is “stellig niet-lyrisch” en laat zijn lezers “de eeuwigheid zien op de meest alledaagse plekken“ (Simon Patton), Yu Jian’s gedichten stelde de beeldende vertolkers voor dezelfde uitdaging, om af te stemmen op deze vreemde stem, op zoek naar affiniteit maar met behoud van hun eigen stem. Om vergelijking en analyse mogelijk te maken worden alle werken getoond samen met de gedichten gedrukt op banieren, die daardoor volledig deel uitmaken van de tentoonstelling. Beide partners van het project benadrukken het theatrale karakter van het project door het voordragen en uitbeelden van de poe?zie bij de opening en in separate programma’s.

Het initiatief voor dit project is afkomstig van Ursula Neubauer, kunstenares uit Amsterdam die Kunming bezocht in de herfst van 2012. Het project is verder ontwikkeld en gecoördineerd in samenwerking met Luo Fei, voormalige directeur van TCG Nordica en Ursula Neubauer, als representant van het Amsterdams Grafisch Atelier. Het evenement is in Kunming met groot succes gepresenteerd in de galerie van TCG Nordica tussen 24 April – 31 May, 2015.

Voor meer informatie: multipleadaptations.blogspot.com

 

Open: wo-vrij 11.00-18.00 Za+zo 12.00 -17.00
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net