< terug naar het overzicht
Terug naar Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst

Joël Mpah Dooh
27-09-2015 / 18-10-2015

Joël Mpah Dooh (1956) is één van de meest bekende en internationaal gerespecteerde Afrikaanse kunstenaars. Hij woont en werkt in Douala, Kameroen, en studeerde aan de Conservatoire Municipal des Beaux- Arts in Amiens, Frankrijk. Hij is met name bekend om zijn schilderijen en multi- media werken. Hij werkt op doek, papier en verroeste, ijzeren platen waar hij aarde, verf, klei, hout en krijt op verwerkt.

test
test
test
test
test
test
test
test

Dooh is vooral geïnspireerd door zijn directe omgeving. Hij onderzoekt de kwetsbaarheid van de mens en zijn ontwikkeling bij verandering van zijn omgeving. Doohs oeuvre wordt gekarakteriseerd door uitersten: het mysterieuze en het familiaire, traditioneel met het moderne, het Franse combineert hij met zijn directe omgeving in Douala. 
Dooh exposeert over de hele wereld, waaronder in Kameroen, Senegal, Frankrijk, Cuba, Libanon, de Verenigde Staten en Oostenrijk. Één van de hoogtepunten was het participeren in de 2006 Dakar Biënnale in Senegal. Ook was hij deel van de expositie Connections naast kunstenaars als William Kentridge (Zuid- Afrika), Kendell Geers (Zuid- Afrika) en Samuel Fosso (Kameroen). 

 

Open: din - vrij 10.00 - 18.00 uur / zat & zon 11.00 - 18.00 uur
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2019 SBK design by manoverboord