< terug naar het overzicht
Geen werk gevonden.

NATUURLIJKE SFEREN

Ik kan goed kijken, was mijn antwoord op een vraag waarom ik naar de kunstacademie wilde gaan, en met dat antwoord beginnen mijn kunstwerken. Het observeren van de drukte om me heen maakt dat ik ook behoefte heb aan het verblijven in een innerlijke wereld van rust, deze vind ik het beste in de wandelingen die ik maak door het Groningse landschap. In mijn werk probeer ik deze oneindige ruimten te verbeelden met daarin rust om volledig te zijn. Net zoals ik die vind in bijvoorbeeld de muziek van JS Bach en Arvo Pärt.

In de beeldende kunst voel ik me, net als in de muziek, aangetrokken door abstractie. Voorbij de rede, voorbij de figuratie, meegevoerd worden in een poëtisch beeld. Mijn gebruik van ritme, herhaling en compositie zie ik als een muzikale manier van verbeelden. In mijn tekeningen gebruik ik landschappelijke elementen als riet, een zandstrand, mistflarden, stromend water, licht reflectie. Vaak zijn de zijkanten zonder begrenzing om oneindigheid aan te geven.

Een oneindigheid die ik terugvind in mijn fascinatie voor de tijd.

Het besef van het nu, wat gebeurt er op het snijvlak van verleden en toekomst, hoe kan iedereen hetzelfde moment ervaren ? Wij drijven als een flinterdun laagje bovenop een enorme laag geschiedenis van generaties. Ik vind het overweldigend om te weten dat ik voortkom uit zo veel generaties die ook een leven geleefd hebben.Deze gelaagdheid probeer ik in mijn werk weer te geven.

Het fysiek bezig zijn met maken van een groot werk werkt voor mij louterend, de herhaling van handelingen, het inwrijven van een groot papier met houtskool, het door verwarming vervormen van een groot stuk polystyreen waarbij ik mijn hele lichaam moet inzetten.Duidelijk is ook dat de grootte van het werk van belang is, dicht bij het werk staan en door de grootte en sfeer aangetrokken worden.

Ik teken op papier door met een stanleymes sneden te maken en het papier dan te vouwen tot lichtval er een reliëf van maakt. De materialen die ik daarnaast gebruik zijn;potlood om zachte tekeningen mee te maken, softpastel om op verkoold hout gelijkende zwarte oppervlakte’s mee te maken, grafiet om een vorm een metalige glans te geven, inkt om een fantasie wereld te maken gebaseerd op de zwarte contouren van een late avond.

Net afgestudeerd van de kunstacademie ben ik begonnen met het vormgeven van mijn kunstenaarschap, met in dit eerste jaar al een paar mooie opbrengsten! Een aantal expositie’s, een 1e prijs bij de Menzis verkiezing, een schetsopdracht bij de provincie Groningen en nu een solo expositie bij het SBK-Zuid..., allemaal als reactie op mijn eindexamen in Groningen. Mijn leven als musicus en versbakken beeldend kunstenaar is begonnen.

.

 

Open:
Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net