Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Wil van Blokland

21/04/2022 - 22/05/2022 @ SBK Amsterdam KNSM

Van 21 april t/m 22 mei zijn de prachtige werken van Wil van Blokland te zien bij locatie SBK Amsterdam KNSM. Splinternieuw werk, maar ook een installatie van 10 jaar geleden die bijna niemand gezien heeft!

Eenvoud en abstractie. Het zijn belangrijke kenmerken in de werken van Wil van Blokland. Ze helpen de kunstenaar de complexe wereld waarin we leven beter te begrijpen: “Het abstraheren helpt mij het leven beter te begrijpen; alle ruis verdwijnt en ik kom steeds dichter bij de essentie.”

De werken van Van Blokland reflecteren haar fascinatie voor menselijke verhoudingen en innerlijke belevenissen. Al sinds haar vroege jeugd is ze hierdoor gefascineerd. Niet geheel onlogisch dat ze daardoor begon met een studie Culturele Antropologie in 1972, gevolgd door twee lerarenopleidingen.

Haar vrije werk wisselt ze af met projecten, zoals ‘de Glimlachuitwisseling’ in 2015, waarin 800 porseleinen glimlachen van medewerkers van twee hospitalen in Amsterdam zijn verwerkt.

Meet & Greet met de kunstenaar

Wil je meer te weten komen over het werk van Van Blokland? De kunstenaar is zondag 1 mei zelf aanwezig tussen 15:00 en 17:00 uur en vertelt je graag meer over haar werk. Kom je langs?

Feestelijke finissage

Als afsluiter van de expositie vindt op zondag 22 mei tussen 15:00 en 18:00 uur de feestelijke finissage plaats. De expositie is verder elke woensdag t/m zondag tussen 11:00 en 18:00 uur te bekijken op locatie SBK Amsterdam KNSM.