Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Sprouts@Arti

30/06/2021 - 26/07/2021 @ Arti et amicitiae

De tentoonstelling Sprouts@Arti bij kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae is het startschot voor een samenwerking tussen Arti en SBK.

De komende vijf jaar gaat Arti de Sprouts-exposities die SBK jaarlijks organiseert, doorzetten. Dit jaar de eerste editie met een mix van oud- en nieuw werk van de kunstenaars die in 2019 aan SBK Sprouts Young Talents deelnamen. Arti biedt afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging.
SBK organiseert sinds 2014 de overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents waarin zij werk laat zien van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. Met dit podium wil SBK jong talent een springplank bieden en de eerste stappen in hun kunstenaarspraktijk makkelijker maken door hen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek en relevante spelers binnen de kunstwereld.

De eerste Sprouts@Arti geeft een actueel beeld van de leefwereld van jonge kunstenaars. Er worden intieme perspectieven op het lichaam met ons gedeeld, we zien kunstenaars als onderzoekers van vorm en ruimte, humoristische kritieken op maatschappelijke verhoudingen, persoonlijke reacties op de digitale technieken en reflecties op het landschap en de natuur. Enkele korte videofilms zullen tijdens de opening vertoond worden.

De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumni avonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.
De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën. Voor de komende vijf jaar krijgen zij een gereduceerd lidmaatschap aangeboden.

Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.
Voor bezoek aan Sprouts@Arti raden wij aan vooraf telefonisch te reserveren (vanaf 12 uur op werkdagen: (020) 624 51 34, optie sociëteit). Ter plaatse reserveren kun je het ook proberen, maar telefonisch gemaakte reserveringen gaan voor en vol = vol.

Kunstwerk boven: Søren Nellemann, Lucky Outcast, 2021, 100x120cm, acrylic on canvas