Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

SBK bezoekt Verbeke Foundation

11/11/2018 - 07/04/2019 @ Verbeke Foundation Belgie

Van 11 november 2018 t/m 7 april 2019 is de tentoonstelling ‘SBK bezoekt Verbeke Foundation’ te zien in het museum Verbeke Foundation in Kemzeke, Belgie, samengesteld door directeur Geert Verbeke en conservator Marie Verboven.

De Verbeke Foundation, opgericht door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens, is een private kunstruimte in Kemzeke België met een indrukwekkende verzameling moderne en hedendaagse kunstwerken. Met 12 hectare natuurgebied en 20.000 m2 overdekte ruimte is de Foundation een van de grootste privé initiatieven van Europa. De Verbeke Foundation streeft ernaar een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie zich nauw met elkaar verweven. Sinds de opening van de Verbeke Foundation in 2007 werd de collectie voortdurend uitgebreid met hedendaagse kunstwerken. Een uitzonderlijke collectie collages en assemblages, moderne en hedendaagse kunst, vormt de kern van de verzameling.

De tentoonstelling laat een selectie bijzondere collages en assemblages zien uit de rijke kunstcollectie van SBK. SBK heeft een bijzonder kunstcollectie die in 1955 is gevormd door een verzameling kunstwerken van Amsterdamse kunstenaars en die door diverse overnames is uitgegroeid tot een collectie van nationaal allure: een bijzonder cultureel erfgoed. Inmiddels omvat deze collectie meer dan 30.000 kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis; van olieverfschilderijen en tekeningen tot sculptuur, fotografie en collages.

MUSEUMSTUK IN HUIS? RESERVEER ALVAST EEN WERK UIT DE TENTOONSTELLING
Het museum heeft een deel van de geëxposeerde kunstwerken aangekocht voor haar collectie. Uniek is dat de andere kunstwerken die in de tentoonstelling te zien zijn nadat de expositie is afgelopen, kunnen worden geleend. Een geweldige kans om museumstuk, een uniek werk uit SBK-collectie, geselecteerd door het Museum Verbeke Foundation, in huis te kunnen halen. Geinteresseerd in een van de kunstwerken, stuur een mail met de naam van de kunstenaar naar mvandijk@sbk.nl

De samenwerking tussen beide kunstinstellingen, geïnitieerd door voormalig SBK-directeur John Loose, is logisch te noemen. In lijn met de visie van de Foundation hebben de directeur en conservator samen met Vera Schoffelen, artistiek directeur van SBK en Marjoleyn van Dijk, curator en collectiebeheerder van SBK, een selectie gemaakt van een honderdvijftig tal bijzondere collages en assemblages uit de rijke kunstcollectie van SBK.

Korting op entree
Nieuwsgierig naar deze collectie? Wij hebben een mooie aanbieding voor iedereen die geinteresseerd is! Stuur een mailtje naar amsterdamknsm@sbk.nl en je krijgt een kortingsvoucher waarmee je op vertoon aan de kassa voor € 5,- (normaal tarief € 12,-) de tentoonstelling tot 7 april kunt bezoeken.

verbekefoundation.com