Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

SBK Sprouts Young Talents 2021

06/10/2021 - 12/10/2021 @ SBK Amsterdam KNSM

Van 6 t/m 12 oktober 2021 vindt in SBK Amsterdam KNSM en Loods 6 de zevende editie plaats van de groepsexpositie SBK Sprouts Young Talents met nieuw werk van de 'best graduates' van de Nederlandse kunstacademies 2021.

Een mooie kans om in één expositie en onder één dak de beste talenten uit honderden ‘graduates’ van de 11 meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies bij elkaar te zien. SBK streeft ernaar met deze jaarlijkse expositie jonge kunstenaars voor het voetlicht te brengen en daarmee de unieke diversiteit van hun werk te laten zien aan het grote publiek. Bekijk het filmpje van Sprouts 2021.

Dit jaar ligt de nadruk in het werk van deze lichting kunstenaars op de eigen authenticiteit. Zij zijn niet schuw om traditionele opvattingen, cultuur, seksualiteit, politieke macht en misbruik te onderzoeken en het publiek te confronteren met stereotypen en vooroordelen. Zij laten zien dat gelijkheid op het gebied van sekse, herkomst en afkomst nog ver te zoeken is, maar tonen daarnaast ook een enorm gevoel van strijdbaarheid.

Deelnemers aan SBK Sprouts 2021 zijn:
Jurel Bakker, Clara Berger, Maikel Deekman, Sina Dyks, Sophia Maria Favela, Wumen Ghua, Manjot Kaur, Hannah Kiefmann, Jaehyun Kim, Vivian Mac Gillavry, Luke McCowan, Jochem Mestriner, Nona Mooij, Daria Lou Nakov, Angel-Rose Oedit Doebé, Marjolijn Rijks, Bas Schippers, Hagar Schuringa, Lou-Lou van Staaveren en Tian Teng.

SBK-prijzen
Aan SBK Sprouts Young Talents zijn twee kunstprijzen verbonden: de SBK Sprouts Young Talents Award en de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs (i.s.m. de Otto Hetterscheid Stichting).
De winnaar van de SBK Sprouts Award 2021 is Wumen Ghua. De prijs werd uitgereikt door een externe jury die dit jaar bestond uit Hanne Hagenaars en Alexander Ramselaar.
Nona Mooij won dit jaar de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs.

SBK Sprouts Young Talents is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Amsterdams Fonds voor de Kunst AFK_SBK_Sprouts       Prins Bernhard Cultuurfonds _ SBK Sprouts

 

Feestelijke opening : woensdag 6 oktober van 17.00 tot 20.00 uur.

RESERVEER HIER EEN TICKET VOOR DE OPENING OP 6 OKTOBER

Kun je niet naar de opening komen, dan kun je Sprouts op een van de andere dagen bezoeken. Je hebt dan geen ticket nodig.

Bekijk de catalogus!

LINK: connectie tussen generaties kunstenaars 

Tegelijkertijd met Sprouts vindt de expositie LINK plaats met werk van Yasser Ballemans, Ersin Eken, Jan Theun van Rees, Semna van Ooy en Jarik Jongman, kunstenaars die al langer bezig zijn.

LINK biedt het werk van de ‘graduates’ een context van actuele kunst van gerenommeerde kunstenaars die zich deels met dezelfde thema’s bezighouden. Voor de afstudeerders een brug naar de buitenwereld en een krachtmeting en voor de meer ervaren kunstenaar een inspirerende ontmoeting met de jonge lichting.

In het kader van  LINK heeft SBK een samenwerking met Arti et Amicitiae.

Kijk voor meer info over LINK.

De onzichtbare route van een postpakket

Naast de Sprouts-expositie start in SBK Galerie 1 tegelijkertijd de solo-expositie Network van Tibor Dieters, winnaar van de SBK Sprouts Young Talents Award 2019. Dieters legt met deze expositie een intrigerende route bloot. Door middel van pinhole-camera’s, getransformeerd als postpakketjes en verzonden naar verschillende kunstenaars en galeristen door heel Nederland, legt Tibor een beeld van een anders onzichtbaar proces bloot. Network, waarbij Dieters een unieke serie locatie-specifieke fotogrammen maakte van 11 werknemers van SBK, is te zien tot en met 14 november.

Kijk voor meer info over Network.

Locatie

SBK Kunstuitleen & Galerie / Loods 6
Ingang: Loods 6 Bagagehal
KNSM-laan 289
1019 LB Amsterdam

Openingstijden

Tijdens de expositie dagelijks geopend van maandag t/m zondag 11.00 – 18.00 uur

 

Bekijk ook de deelnemende kunstenaars van SBK Sprouts Young Talents 2019.

Angel-Rose Oedit Doebé
Tian Teng
Jurel Bakker
Clara Berger
Luke McCowan
Maikel Deekman
Sina Dyks
Sophia Maria Favela
Daria Lou Nakov
Wumen Ghua
Jaehyun Kim
Manjot Kaur
Hannah Kiefmann
Vivian Mac Gillavry
Jochem Mestriner
Nona Mooij
Marjolijn Rijks
Bas Schippers
Hagar Schuringa
Lou-Lou van Staaveren