Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Higher Animal

01/09/2018 - 31/10/2018 @ SBK Dordrecht

Op zaterdag 1 september 2018 opent SBK Dordrecht om 12:00 uur de expositie ‘Higher Animal’ van een selectie afgestudeerden van de Willem de Kooning Academie, met Irma van Doornmalen, Puck Litaay, Perrine Philomeen, Lana Prins en Caio Vita.

‘Higher Animal’ dekt de lading van de overkoepelende thematiek binnen de eindexposities van deze jonge kunstenaars. Allen werken rond een modern mensbeeld waarbinnen thema’s als vervreemding, realiteit versus fictie en modernisering aan bod komen.

Irma van Doornmalen (NL) werkt altijd op het snijvlak tussen verschillende disciplines. De installatie  ‘II VACUUM’ verbeeldt het idee van vervreemding. Zij werkt dit uit aan de hand van een sculptuur van zichzelf en het fenomeen van vacuüm.

Puck Litaay (NL) studeerde af met de film ‘A Death in the Family’ waarin hij een dystopische toekomstbeeld schetst waarin de rol van media en hyper-personalisatie zijn weerslag heeft op menselijke interactie in de vorm van vervreemding.

Perrine Philomeen (NL) wilt de aandacht voor de hijab in de modewereld vergroten. Daarmee speelt zij met haar ontwerpen in op de behoefte van de hijabista’s die de hijab zien als een middel van ‘empowerment’ en modieuze uiting. In haar fotoserie ‘Hijab in transitie’ laat Perrine deze ontwikkeling zien.

Lana Prins (NL) maakt in haar eindexpositie ‘Blurring the Reality and Fiction’ intieme en poëtische beelden van het alledaagse leven. Door niet alles direct weer te geven laat zij ruimte voor verbeelding en speelt zij met de concepten fictie en realiteit.

Caio Vita (BR) maakt interdisciplinair werk dat zich focust op de impact van technologie op de samenleving alsook op visuele cultuur. In zijn afstudeerwerk ‘imprecisely Human’ doet hij, aan de hand van een installatie, onderzoek naar ‘Computer Vision’ systemen die visuele data analyseert.

De vernissage is gezamenlijk met de feestelijke opening van het vernieuwde pand van SBK Dordrecht in samenwerking met Het Magazijn, een combinatie van restaurant, stores, kunstuitleen en galerie.

Lana Prins
Still of the video for VACUUM
Irma van Doornmalen
Diva
Perrine Philomeen
A Death in the Family
Puck Litaay
Imprecisely Human
Caio Vita