Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Esther Jiskoot | Spaciosia

20/01/2018 - 03/03/2018 @ SBK Amsterdam KNSM

Met trots presenteren we de eerste expositie in 2018 voor Amsterdam-Noord met werk van Esther Jiskoot.

De opening is zaterdag 20 januari vanaf 15.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar – je bent van harte welkom!

Esther Jiskoot is opgeleid tot beeldhouwer en past ook in die traditie. Maar aan alles is te zien dat ze eerder ook onderwijs volgde in textiel en glas . Zij permitteert zich veel vrijheden in haar materiaalkeuze (geblazen glas, textiel, keramiek, metaal, rubber) en dat draagt allemaal bij aan een eigenzinnig oeuvre. Met ogenschijnlijk gemak maakt ze gebruik van die uiteenlopende materialen, die ze samenbrengt in vaak organische, fysieke, intrigerende beelden.


Tekst:
Soms gebeurt het, dat een beeld veel associaties mogelijk maakt, zonder dat je de vinger er precies op kunt leggen. Dat maakt zij ook mogelijk met haar werk. Het doet denken aan de natuur, aan lichaamsdelen, aan buitenaardse wezens, maar ook liefdevolle omhelzingen of wanhopige pogingen tot contact. De beelden van Esther Jiskoot gaan over de kwetsbaarheid, van het menselijk bestaan. Niet op een dramatische wijze maar vaak met een vleug van humor en mededogen.

De bijzondere titels van haar werk ontstaan vanuit een brede belangstelling voor muziek, taal, architectuur, beeldende kunst, geschiedenis of het gewone dagelijkse ritme. Karakteristieken hieruit worden samengesmolten (tot een neologisme met een bijzondere klank.) De titel Spaciosa voor deze expositie is gekozen door de kunstenaar zelf. Jiskoot’s werk gaat over ruimte en welke ruimte dingen innemen. Het klinkt ook een beetje frivool en optimistisch en dit past uitstekend bij haar kleuren materiaalgebruik.

www.estherjiskoot.com