Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Beauty and the Beast

15/02/2022 - 20/03/2022 @ SBK Amsterdam KNSM

Van 15 februari tot en met 20 maart 2022 toont @ArtLovingDog haar favoriete kunstwerken van SBK Amsterdam KNSM: van honden tot katten, en van chimpansees tot koeien.

Al sinds de eerste prehistorische grotschilderingen worden dieren afgebeeld in de kunst. Ook hedendaagse kunstenaars zijn dol op hun huisdieren. Pablo Picasso beschreef zijn teckel Lump ooit: “Lump is geen hond, hij is geen kleine man. Hij is iets bijzonders”. De kat Docket van Tracey Emin is in veel van haar werk te zien, Salvador Dali liet zich zelfs in restaurants vergezellen door zijn kat Babou. In de expositie Beauty and the Beast van gastconservator @ArtLovingDog staan dieren in de kunst centraal.

Van 15 februari tot en met 20 maart 2022 toont @ArtLovingDog haar favoriete kunstwerken van SBK Amsterdam KNSM: van honden tot katten, en van chimpansees tot koeien. Alle soorten dieren vormen een grote inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars. In een heuse salon-opstelling – zoveel mogelijk schilderijen aan de muur – kun je de rijke collectie dierenschilderijen komen bewonderen. Je eigen huisdier is natuurlijk ook welkom! Na je bezoek aan de expositie kun je de @ArtLovingDog Oostelijke eilanden kunstwandeling maken.

@ArtLovingDog is een leidend Instagram kunstaccount. In de populaire Art Friday posts belicht labradoodle Luna wekelijks en heel toegankelijk een kunstwerk. Daarnaast kunnen volgers regelmatig deelnemen aan een interactieve Art Quiz in de Instagram Stories. Het team bestaat uit 3 zusjes uit Amsterdam: Lot, Maxime en Isa Fakkeldij. Alle drie hebben ze een grote passie voor kunst en willen graag hun enthousiasme delen met een breed publiek!