Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Wumen Ghua, winnaar SBK Sprouts Young Talent Award 2021

29/09/2022 - 20/11/2022 @ SBK Amsterdam KNSM

Gelijktijdig met Sprouts opent de solo-expositie ‘Somehow we survived the night’ van Wumen Ghua, de winnaar van de SBK Sprouts Young Talents Award 2021.

De jury die in 2021 bestond uit Hanne Hagenaars (curator en schrijver) en Alexander Ramselaar (kunstverzamelaar en financieel adviseur culturele sector) koos unaniem voor Wumen Ghua als winnaar van Sprouts 2021. Zij omschreven haar werk met de woorden: “Werk waarvan je weet dat het zich de volgende ochtend weer op je netvlies projecteert, onderhuids kruipt. Werken die zich niet helemaal prijsgeven en dat vermoedelijk nooit helemaal zullen doen.”

Solo expositie ‘somehow we survived the night’

Wumen Ghua’s nieuwe expositie werpt licht op begrippen als regeneratie, herboren worden en geloof. Met haar werk dat zij maakt door middel van mixed media, variërend van schilderen, tekenen, beeldhouwen en poëzie, wil Wumen een vertaling geven van onbevreesde hoop en simpelweg het leven vieren. Op de een of andere manier hebben we allemaal de nacht overleefd en zijn we de dag in gestapt, “it is enough for the Saved to be saved.”

Wumen Ghua
Wumen Ghua
Wumen Ghua
Wumen Ghua
Wumen Ghua