Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Wonka

28/12/2023 - 29/01/2024

Stap in de wonderlijke wereld van "Wonka"! Duik in de kleurrijke en fantasierijke kunstwerken geïnspireerd door het tijdloze meesterwerk "Sjakie en de Chocoladefabriek". Deze online expositie nodigt je uit om de grenzen van de verbeelding te verkennen. Laat je meevoeren door de bruisende energie van de kunstwerken, waarin de geest van avontuur en de zoete smaak van verwondering samenkomen.

Laat de werken de innerlijke Sjakie in ieder van ons aanwakkeren en een glimlach op je gezicht toveren.

Het kinderboek Sjakie en de Chocoladefabriek” is een klassieker geschreven door de Britse auteur Roald Dahl. Het boek werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1964. Het verhaal draait om een jongen genaamd Sjakie (Charlie in het Engels), die de kans krijgt om de beroemde chocoladefabriek van de excentrieke Willy Wonka te bezoeken. Het boek is doorspekt met Dahls kenmerkende humor en verbeeldingskracht.

Roald Dahl was een meester in het creëren van fantastische werelden en het bedenken van eigenzinnige personages. Zijn inspiratie voor “Sjakie en de Chocoladefabriek” kwam deels voort uit zijn eigen ervaringen. Tijdens zijn jeugd was Dahl student aan een kostschool, en als onderdeel van een promotie van Cadbury chocolade kreeg hij de gelegenheid om diverse chocoladeproducten te proeven en de fabriek te bezoeken. Deze ervaringen vormden een basis voor het concept van de chocoladefabriek in het boek.

De boodschap van “Sjakie en de Chocoladefabriek” is veelzijdig. Een van de belangrijkste thema’s is de beloning voor deugdzaamheid en eerlijkheid. Sjakie, die afkomstig is uit een arme familie, wordt beloond voor zijn goede karakter en oprechtheid met de kans om de fabriek te bezoeken. Aan de andere kant worden de slechte kinderen die de regels overtreden op ludieke wijze gestraft, wat ook een element van moraliteit in het verhaal brengt.

Daarnaast zit het boek vol met verbeeldingskracht en het idee dat wonderen kunnen gebeuren, zelfs in de meest alledaagse levens. Het roept een gevoel van magie op en moedigt lezers aan om hun verbeeldingskracht te koesteren.