Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

What About You?

09/08/2020 - 07/09/2020 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

Met trots presenteert Galerie 23 in samenwerking met Urban Africans de expositie ‘What About You?’, een groepstentoonstelling met kunstwerken van Senegalese kunstenaars.

Senegal, het land van de beroemde Dak’Art-biënnale, heeft een uitgesproken kunstgeschiedenis. Sinds de jaren zestig ligt de nadruk sterk op schilderen, wat de huidige generatie kunstenaars heeft gevormd. In deze tentoonstelling ‘What About You?’ wordt de kijker gevraagd na te denken over identiteit, de menselijke blik, gedrag, traditie, moderniteit, geschiedenis, broederschap en sociaal-politieke thema’s.

Deelnemende kunstenaars: Kine Aw, Kh Bamba, Barkinado Bocoum, Amy Celestine Dion, Sambou Diouf, Abdoulaye Armin Kane, Sandiry Niang, Piniang.

Curator ‘What About You’: Rosalie van Deursen, oprichter Urban Africans.

Rosalie van Deursen is kunsthistoricus. Ze introduceerde ‘Global Art’ op kunstacademies en lanceerde in 2014 ‘Urban Africans’ een platform gericht op het ontdekken van Afrika door de ogen van hedendaagse kunstenaars. Ze organiseert onder meer kunstreizen naar Afrikaanse steden en biënnales. Daarnaast organiseert ze tentoonstellingen, lezingen, workshops, rondleidingen en schrijft en adviseert ze over hedendaagse Afrikaanse kunst.

Er vindt geen opening plaats, maar u kunt de tentoonstelling wel bezoeken vanaf 8 augustus 2020. Op zondag 6 september om 14u zal Rosalie van Deursen van Urban Africans een lezing geven. De lezing wordt afgesloten met een finissage om 16u. Voor beide evenementen dient u zich aan te melden. Door de corona-maatregelen zijn er beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Mail naar galerie23@sbk.nl en laat voor 26 augustus weten of u erbij wil zijn.

Serie
Abdoulaye Armin Kane
serie
Barkinado Bocoum
serie
Kine Aw
Floating neighborhood series
Piniang
serie
Sambou-Diouf
serie
Sandiry Niang
What about you?
banner What about you?