Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Wat kun je doen met collectietegoed?

Het leuke van het uitleenconcept bij SBK is dat je tijdens het lenen van kunst een collectietegoed opbouwt. Maar wat kun je met een collectietegoed? Dagelijks stellen klanten ons deze vraag.  Collectietegoed kan op verschillende manieren worden besteed. Hieronder sommen we de verschillende opties op, een combinatie is ook mogelijk.

 

Kunst kopen uit de SBK-collectie

Met het collectiegoed kun je een kunstwerk kopen uit de SBK-collectie. Je kunt een van de kunstwerken kopen die je hebt geleend, maar ook een ander kunstwerk uitkiezen. Kun je het niet vinden, dan helpen onze collega’s je daar graag bij.

Koop met (een deel van) je collectietegoed een SBK Kunstbon en geef deze kunstcadeaubon aan iemand cadeau. Dit kan al vanaf €30 aan collectietegoed.

Je kunt ook een kunstwerk kopen uit een van de SBK Galeries en 25% van het aankoopbedrag voldoen met collectietegoed. De rest van het bedrag mag je renteloos in 36 maanden afbetalen.

Hangen de muren vol en kan er geen kunstwerk meer bij, dan kun je ook je tegoed schenken aan een familielid, vriend of vriendin. Wij durven te wedden dat je iemand daar heel blij mee maakt.

Je kunt er voor kiezen het tegoed te schenken aan SBK. Dit levert je een fiscaal voordeel op. Omdat SBK een ANBI-status heeft, kun je via de aftrek inkomstenbelasting een deel van de schenking via een belastingteruggave terugontvangen.

Tenslotte willen wij nog een klein misverstand uit de weg helpen. Klanten vragen ons soms of zij het tegoed ook uitbetaald kunnen krijgen in euro’s. Dit kan helaas niet, immers je hebt al die tijd ook gebruik gemaakt van de dienst van het lenen van kunst. Daarnaast zijn wij een culturele ANBI, die geen subsidie ontvangt en geen winstoogmerk heeft, alle inkomsten gaan dus direct naar de dagelijkse bedrijfsvoering.

Nog een laatste tip. Let op, vanaf het moment dat je opzegt, blijft je tegoed twee jaar geldig. Heb je het tegen die tijd nog niet kunnen besteden, neem dan even contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing.