A STORY ABOUT TRENDS


Jaarlijks houdt SBK Kunstuitleen & Galerie nauwlettend de stijltrends in de gaten en met onze exposities en nieuwe aankopen spelen we daarop in. Trends weerspiegelen ons levensgevoel, dat wat we belangrijk vinden en onze keuzes bepalen.  

Een internationaal team van design-en trendspecialisten - onder leiding van Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam - analyseerde onze uiteenlopende behoeften in een multiculturele, digitale en dynamische samenleving, waarin duurzaamheid en verbinding de nieuwe motto’s zijn. 


Hoe verschillend we ook zijn, toch zijn wij aan de hand van onze keuzes en behoeften volgens het Stijlinstituut in te delen in vijf typen, met vergelijkbare wensen en voorkeuren.  

Ons interieur, onze kleding reflecteert onder meer wie we zijn. En met de keuze voor kunst in je omgeving, haal je iets heel persoonlijks in huis, iets unieks. Kunst ontroert, maakt je blij, geeft je nieuwe inzichten, houd je scherp, intrigeert of geeft rust, net waar jij en je gezinsleden of je bedrijf en je werknemers en klanten behoefte aan hebben om goed te kunnen functioneren. 

Laat je voor het lenen of kopen van kunst voor in je huis of bedrijf inspireren door de vijf thema’s voor 2020/2021, gelanceerd door Stijlinstituut Amsterdam. Wij hebben daar uit onze online kunstcollectie kunstwerken bijgezocht die deze trends belichamen. Selecteer bijvoorbeeld eens drie werken uit één thema en creëer zo in één keer jouw ideale omgeving. 

Klik op onderstaande trends en laat je inspireren. 

Maximum glam

Als je op zoek bent naar een opvallend en sprankelend interieur- een beetje nineties- met gewaagde kleurcombinaties, verschillende prints en opmerkelijke materialen: laat je dan eens inspireren door MAXIMUM GLAM. Lees meer...


Verlang je naar een omgeving, ver weg van alle hectiek, waarin je je kunt concentreren en ontspannen, kijk dan eens naar PURE SPIRITUAL. Met deze trend haal je de natuur in al haar puurheid naar binnen. Het gaat hierbij om eenvoud, zachte ronde vormen, duurzame en eerlijke materialen met duidelijke structuren zoals jute, rotan, dennenschors, aardewerk, marmer, kurk, textiel en hout. Lees meer...
 

Houd je van een actieve no-nonsense levensstijl en wil je deze graag weerspiegeld zien in je interieur? Kijk dan eens naar ACTIVE URBAN. Bij deze trend staan functionaliteit en een heldere vormentaal voorop. Het kleurenpalet, materiaalgebruik en dessins vinden hun oorsprong in de digitale wereld en in de dynamiek van het stadse leven zoals sport, sportkleding, graffiti en neonreclame. Lees meer...
 Houd je van een omgeving doordrenkt van luxe, romantiek, geheimen, verhalen en mystiek? Laat je dan inspireren door HERITAGE-LUX. Met beeltenissen die verwijzen naar onze rijke historie, en sierlijke en iconische objecten, is deze trend een warm dekentje in turbulente tijden. Lees meer..

Door de multiculturele samenleving en de globalisering raken we steeds meer vertrouwd met verschillende tradities, gebruiken, ambachten, kledingstijlen en producten: een onuitputtelijke bron. We kunnen jongleren met de verschillende stijlen en ze verweven tot iets nieuws. En precies dat laatste gebeurt bij de trend MULTI LOCAL die alle verschillende culturele invloeden in één interieur verenigt. Lees meer.

 

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net