SOFTART

SBK showt aaibare kunst!

Van 1 tot en met 18 oktober 2020 organiseert SBK Kunstuitleen & Galerie in de Bagagehal Loods 6 in Amsterdam de expositie SOFTART met in de hoofdrol een groot aantal bijzondere, monumentale wandkleden uit de jaren '70 en '80, gecombineerd met textielkunst van hedendaagse gerenommeerde kunstenaars en jonge talenten.

SOFTART gaat over ‘fiber-art’ in alle mogelijke toepassingen, vormen en kleuren en laat zien dat textielkunst springlevend is. Verschillende kunstgeneraties tonen verrassende overeenkomsten in thema, materiaal of productieproces.

 

BESTEL HIER EEN TICKET VOOR SOFTART!

BEKIJK DE EXPSOSITIE IN DEZE 3D-TOUR (ARTLAND)Meer over SOFTART

SOFTART in de media

'Textiel in de kunst, toen en in de toekomst' door kunsthistorica Edith Rijnja

Over "...Not who you want me to be..." expositie Ray Zijlstra 
 


SBK pakt uit met rijke en veelzijdige collectie wandkleden

De basis van deze expositie is een aantal verrassende textiele werken die SBK in haar collectie heeft van o.a. Lilly van der Stokker en Philip Boas. Tijdens de restauratie van deze kunstwerken, enthousiast geworden door de kwaliteit en kunsthistorische waarde ervan, besloot zij hier in het kader van haar 65-jarig bestaan een tentoonstelling mee te maken.

Van textielkunst naar fiber-art

Om de textielkunst van toen door te trekken naar de fiber-art van nu, wordt het gecombineerd met werk van hedendaagse gerenommeerde en jonge kunstenaars. Zoals Inez de Brauw, Carina Ellemers, Neil Fortune, Celia Hadeler, Lisette van Hoogenhuyze, Fransje Killaars, Karola Pezarro, Barbara Polderman, Tejo Remy en René Veenhuizen, Hinke Schreuders, Robin Speijer, Tanja Smeets, Hedy Tjin, Akiko Yanagimoto, Irieé Zamblé, Noah Arends en Ray Zijlstra.

Celia Hadeler

Herwaardering

Beeldende kunst en textielkunst zijn lange tijd gescheiden werelden geweest. Hoewel sinds de jaren ’60 de emancipatie van textiel als volwaardig artistiek medium plaatsvond, bleven kunstenaars die vanuit de fiber-art textielwerk maakten in de marge opereren. De actuele belangstelling voor textiel in mode, interieur en kunst heeft het tij gekeerd en beleeft een revival. Eigenlijk zijn wandkleden nooit helemaal weggeweest, maar worden in deze snelle, onzekere tijden waarin technologie een steeds grotere rol speelt en we behoefte hebben aan materialen die warmte en geborgenheid uitstralen, opnieuw gewaardeerd.
 


Speciale rondleiding/artist talk

Tijdens een speciale rondleiding/artist talk op vrijdag 9 oktober 17.00 – 19.00 uur georganiseerd i.s.m. Nienke van der Wal van Young Collectors Circle kun je een aantal kunstenaars zelf ontmoeten. Zij vertellen wat hen als kunstenaar heeft geïnspireerd tot het maken van hun werk. Wil je deelnemen, meld je svp aan op amsterdamknsm@sbk.nl.

Kunstenaars werken uit de SBK-collectie:

Philip Boas, Nel Bottema, Marion Gadiot, Claudy Jongstra, A.G. Lichtveld, Marianne van Uden Haselhoff, Marietta Veldhuizen, Jeroen Vinken, Annie Vriezen, Susan Sieger Pfeiffer, C. Snoei, Marianne Souerbren, Babette Treumann, Lilly van der Stokker, Will Vaes, Maria Westra.SOFTART

Looptijd:                   1 t/m 18 oktober 2020

Openingstijden:       di  t/ zo: 11.00 – 18.00 uur                               

Locatie:                    SBK KNSM/ Loods 6, KNSM-laan 307-309, Amsterdam

 

Rondleiding/artist talk o.l.v. Nienke van der Wal – Young Collectors Circle

Datum:                     Vrijdag 9 okt 17.00 – 19.00 uur

S.v.p. aanmelden voor event via amsterdamknsm@sbk.nl.
 

Over SBK Kunstuitleen & Galerie


SBK Kunstuitleen & Galerie is met haar 65 jaar de oudste kunstuitleen van Nederland. Haar collectie is veelomvattend, rijk gelaagd en markant. Met uniek werk van zowel regionale, nationale en internationale als van minder bekende kunstenaars. Met bijzondere en buitenissige werken is de SBK- collectie, die jaarlijks aangevuld wordt met werk van nieuw talent, een onuitputtelijke schat. Waarvan ook deze expositie weer getuigt.

Alle werken uit de SBK-collectie zijn te leen en/of te koop. Al voor € 6,95 p/mnd heb je toegang tot een unieke en veelzijdige collectie kunstwerken.

 

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2020 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net