Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Ontdek de magie van moderne Afrikaanse kunst

30/03/2024 - 05/04/2024 @ Kapel Bronkhorst

Tijdens de expositie ‘Introspectie’ brengt de African Art Space Gallery in het schilderachtige stadje Bronkhorst, met medewerking van de SBK Galerie 23 en het Wereldmuseum, een eclectische verzameling verhalende kunstwerken tot leven.

De African Art Space Gallery nodigt je van harte uit voor een bijzondere reis door de intrigerende wereld van moderne Afrikaanse kunst tijdens de expositie ‘Introspectie’.

De expositie biedt een blik op de hedendaagse kunstscene van (hoofdzakelijk) Afrikaanse kunstenaars. Van herkenbare elementen uit het land van herkomst tot abstracte creaties en het gebruik van vlinders, elke kunstenaar brengt een unieke invalshoek, geïnspireerd door de rijke geschiedenis, diverse tradities, persoonlijke verhalen en ervaringen. Herkent u het land waarin Olga Dengo is opgegroeid, welk textiel Obinna Makata gebruikt, welke boodschap schuilgaat achter de abstracties van Abdelaziz Lkhattaf en wat de missie is achter de humoristisch beschilderde platen van Bino uit Senegal?
Een opvallend aspect van ‘Introspectie’ zijn indringende portretten aan de muur, elk doordrenkt met emotie en betekenis. Deze beelden nodigen de kijker uit om een diepere connectie te maken met de gezichten van Afrika en gaan verder dan visuele pracht; ze vormen een uitnodiging tot zelfreflectie over universele thema’s zoals identiteit, verbondenheid en persoonlijke groei.

Bezoekers worden uitgenodigd om zich te laten betoveren door de schoonheid, kracht en diepte van de Afrikaanse cultuur en om de verhalen achter elk kunstwerk te ontdekken. ‘Introspectie’ is te bewonderen van zaterdag 30 maart tot en met vrijdag 5 april in de Kapel van Bronkhorst, dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur. Mis deze unieke kans niet. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

Wanneer: 30 maart tot en met 5 april 2024, dagelijks open van 11.00-17.00
Waar: Kapel Bronkhorst, Kapelstraat 2, Bronkhorst
https://www.kunstmatrix.com/en/african-art-space