Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

KunstRAI 2024

27/03/2024 - 01/04/2024 @ KunstRAI Art Amsterdam

Van 27 maart t/m 1 april nemen we weer deel aan de KunstRAI met werk van Rozemarlin Borkent, Martha Scheeren en kunsternaarsduo Van Veen & Mus. Kom ons zeker even een bezoek brengen (standnummer 5).

Rozemarlin Borkent laat zich inspireren door de schoonheid van de verscheidenheid van verschillende mensen en hun kijk op de wereld. In haar werk probeert ze de vergankelijkheid van het leven te overstijgen door de ziel van de mensheid te vereeuwigen.

Hiervoor gebruikt ze digitale technieken en AI om beelden van personen uit totaal verschillende tijdperken, verschillende leeftijden en zelfs kunstmatig samen te voegen en te manipuleren. Deze mix van duidelijk contrasterende tijd- en werkelijkheidsdimensies resulteert in beelden van mensen met een uitzonderlijke schoonheid, verheven tot iconen.

Haar werk toont de universele schoonheid van de mensheid die te vinden is in mensen met verschillende culturen en achtergronden, en laat zien dat onze verschillen als verbluffend moeten worden benadrukt in plaats van te worden beoordeeld. Ze wil de mensheid op een mooie, unieke en waardige manier in beeld brengen, mensen de schoonheid van diversiteit laten ervaren en met elkaar verbinden.

Martha Scheeren heeft een fascinatie voor kleur en licht. Met haar werk wil zij kleur als een optisch verschijnsel – als eigenschap van licht – neerzetten. Kleuren die vibreren, waardoor het lijkt alsof de werken zelf de bron van het licht zijn.

Van Veen & Mus delen een fascinatie voor de Pepper’s ghost-techniek (hologramprojectie) en museumdiorama’s, beide 19e-eeuwse technieken om de wereld te representeren om zo hun ideeën over de wereld om hen heen vorm te geven. Als kunstenaars werken zij met diorama’s, fotografie en 3D-software om nieuwe wildernissen te creëren. Met deze gecombineerde technologieën vergroten zij de fysieke miniatuurwerelden die zij in hun studio bouwen tot eindeloze landschappen, terwijl ze de complexiteit en schoonheid van de tastbare natuur behouden.

Rozemarlin Borkent
Rozemarlin Borkent
Van Veen & Mus
Martha Scheeren
Martha Scheeren