Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

KunstRAI 2023

03/05/2023 - 07/05/2023 @ KunstRAI Art Amsterdam

Van 3 t/m 7 mei nemen wij weer deel aan de KunstRAI! Te zien zijn foto’s van Rozemarlin Borkent, schilderijen van de Marokkaanse kunstenaar Abdelaziz Lkhattaf, wandkleden van Sina Dyks en wandsculpturen van Martha Scheeren en Anne Rose Regenboog.

Kom ons zeker even een bezoek brengen (standnummer 55). Dit jaar ligt de focus van de KunstRAI op Marokko.

Rozemarlin Borkent laat zich inspireren door de schoonheid van de verscheidenheid van verschillende mensen en hun kijk op de wereld. In haar werk probeert ze de vergankelijkheid van het leven te overstijgen door de ziel van de mensheid te vereeuwigen.

Hiervoor gebruikt ze digitale technieken en AI om beelden van personen uit totaal verschillende tijdperken, verschillende leeftijden en zelfs kunstmatig samen te voegen en te manipuleren. Deze mix van duidelijk contrasterende tijd- en werkelijkheidsdimensies resulteert in beelden van mensen met een uitzonderlijke schoonheid, verheven tot iconen.

Haar werk toont de universele schoonheid van de mensheid die te vinden is in mensen met verschillende culturen en achtergronden, en laat zien dat onze verschillen als verbluffend moeten worden benadrukt in plaats van te worden beoordeeld. Ze wil de mensheid op een mooie, unieke en waardige manier in beeld brengen, mensen de schoonheid van diversiteit laten ervaren en met elkaar verbinden.

Abdelaziz Lkhattaf is een Marokkaanse kunstenaar die bekend staat om zijn poreus materiaalgebruik. Zijn linnen doeken bestaan voornamelijk uit dik aangebrachte verf in zachte aardetinten dat vermengd is met stukjes stro, zandkorrels en ander materiaal.

De vormen en kleuren in zijn schilderijen zorgen voor geabstraheerde voorstellingen. Details van felle kleuren, zoals een toefje rode verf en een vlekje zwart, doen denken aan menselijke figuren die zich in een landschap voortbewegen. Het werk roept daarbij vragen op: Wie zijn deze mensen? Waar gaan ze naartoe? Door de herhaling van patronen en het zachte kleurgebruik stralen de doeken een enorme rust uit. Het lijken sfeerbeelden van herinneringen of flarden van momenten die de kunstenaar heeft meegemaakt.

Martha Scheeren heeft een fascinatie voor kleur en licht. Met haar werk wil zij kleur als een optisch verschijnsel – als eigenschap van licht – neerzetten. Kleuren die vibreren, waardoor het lijkt alsof de werken zelf de bron van het licht zijn.

Anne Rose Regenboog is beeldhouwer. Ze haalt haar inspiratie uit de klassieke elementaire vormen en focust zich op experiment en conceptueel denken binnen een gegeven context. Haar installatie van kubusobjecten is een onderzoek naar de mogelijkheden binnen de grenzen van een concept.

Sina Dyks maakt ingenieuze textiele werken in de vorm van kleurrijke, verleidelijke installaties. Dyks geeft blijk van veelzijdige materiaalkennis en innovatief technisch vernuft. Zo weet ze plastic te upcyclen tot prachtige garen die ze vervolgens verweeft in haar textiele sculpturen.

Over KunstRAI Art Amsterdam
De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome kunst, waar kunstkenners en kunstliefhebbers de gelegenheid krijgen om de beste en nieuwste kunstwerken te zien en/of kopen. Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig deelnemende galerieën hun hedendaagse, autonome en toegepaste kunst. Schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden komen aan bod. Naast de galerieën zijn er solostands, waarin één kunstenaar centraal staat zodat bezoekers meer inzicht in zijn of haar werk kunnen krijgen.

Jaarlijks nodigt de KunstRAI een stad, streek of land uit om hun kunst en cultuur te presenteren. Voor KunstRAI 2023 zullen zes galerieën uit verschillende steden in Marokko op het ‘Focus Marokko’ plein hun collectie tonen.

Wil jij een gratis ticket voor toegang voor 2 personen? Stuur dan even een mail naar amsterdamknsm@sbk.nl o.v.v. KunstRAI ticket.