Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

KunstRAI Revisited

14/04/2022 - 22/05/2022 @ SBK Amsterdam KNSM

Is het je dit jaar niet gelukt om langs te komen op de KunstRAI? Niet getreurd! Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zijn de werken van Martha Scheeren, Anne Rose Regenboog, Maarten Fijan en Sarah Reinbold van 28 april t/m 22 mei te zien in onze expo ‘KunstRAI Revisited’.

In het paasweekend waren we te vinden op Kunstrai Art Amsterdam. Het was een succesvolle editie waarin er veel enthousiaste bezoekers langs zijn geweest om de mooie werken van Martha Scheeren, Anne Rose Regenboog, Maarten Fijan en Sarah Reinbold te bekijken. De werken van de vier kunstenaars worden in de expo ‘KunstRAI Revisited’ voor een korte periode opnieuw tentoongesteld.

Over de kunstenaars

Martha Scheeren heeft een fascinatie voor kleur en licht. Met haar werk wil zij kleur als een optisch verschijnsel – als eigenschap van licht – neerzetten. Kleuren die vibreren, waardoor het lijkt alsof de werken zelf de bron van het licht zijn.

Anne Rose Regenboog is beeldhouwer. Ze haalt haar inspiratie uit de klassieke elementaire vormen en focust zich op experiment en conceptueel denken binnen een gegeven context. Haar installatie van kubusobjecten is een onderzoek naar de mogelijkheden binnen de grenzen van een concept.

Maarten Fijan is geïnteresseerd in design, minimalisme en architectuur. Hij observeert vormen uit het dagelijks leven en neemt deze mee in zijn kunstenaarspraktijk. Met materialen als hout, canvas en verf bouwt hij zogenoemde ‘sculpturale schilderijen’.

Sarah Reinbold maakt kleurrijke, fragiele sculpturen van keramiek, gips en glasvezel. Sinds haar afstuderen maken haar sculpturen allemaal deel uit van de continu groeiende installatie met de naam “Zwischen Hier und Dort”. Haar werken vinden hun oorsprong in de confrontatie met het verlies en verdriet dat ze heeft doorstaan.

Over KunstRAI Art Amsterdam

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.