Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

George Struikelblok

11/07/2020 - 29/08/2020 @ SBK Breda

De kunstwerken van George Struikelblok typeren zich door het warme kleurenpalet en zijn losse schilderstijl.

Hij ontwikkelde zich in een relatief korte periode tot één van de belangrijkste kunstenaars in Suriname. Zijn opleidingen volgde hij aan de Nola Hatterman Kunstacademie in Paramaribo en Edna Manley School in Jamaica.

Struikelblok gebruikt verschillende media om zijn persoonlijke verhaal mee te vertellen. Naast schilderijen maakt hij ruimtevullende installaties en assemblage- achtige sculpturen en plaatst iconische beelden in de openbare ruimte, met name in zijn vaderland Suriname. Hij schildert wat hij voelt; zijn werk is abstract zonder het figuratieve helemaal los te laten en in bijna al zijn doeken neemt hij teksten op.

Zelf zegt Struikelblok over zijn werk: ‘In het begin waren mijn schilderijen somber en donker, maar in de kleurrijke schilderijen waar ik momenteel het meest bekend om ben vindt een geleidelijke verandering plaats. De negatieve emoties (…) maken plaats voor gelukkigere, in verband met mijn eigen gezinsleven en vaderschap. Open staan voor verandering, het omarmen van de dingen in het leven die het belangrijkst zijn, beïnvloeden nu de richting van mijn werk.’