Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Expositie Nona Mooij

29/05/2022 - 26/06/2022 @ SBK Amsterdam KNSM

Naar aanleiding van het winnen van de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs heeft Nona Mooij vanaf 29 mei t/m 26 juni een solo-expositie bij SBK locatie KNSM.

Met een serie figuratieve werken focust Nona zich op mensen die niet weten dat ze bekeken worden. Vaak in gedachten verzonken, voor zich uit starend of juist geconcentreerd bezig. Ze worden door ramen geobserveerd. Soms is dat raam nadrukkelijk zichtbaar, soms kan het alleen worden vermoed.

Tussen deze mensen hangen ook schilderijen van mensloze ruimtes. Binnen de context van deze expositie voelen ook die ruimtes aan alsof ze bespied worden, nog maar net verlaten zijn of gereed zijn om iemand te ontvangen.

Wanneer je voor één van de werken staat heb je misschien het gevoel dat je de persoon op het schilderij spiegelt. Dat als iemand jou nu zou zien, in gedachten verzonken en gefocust op het schilderij, dat plaatje er zó tussen zou kunnen hangen!

Opening 29 mei

De opening van de solo-expositie vindt plaats op 29 mei om 15:00 uur. Een hapje en drankje staan klaar om de expositie feestelijk te openen! Op deze dag vindt ook de opening van de expositie van Robin Noorda en Margot van der Stolpe plaats, echter begint deze opening een uurtje later.

De SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs

De SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs is bedoeld om jonge kunstenaars te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van SBK en Stichting Otto Hetterscheid. De prijs bestaat uit een aankoop van een werk en een expositie in één van de galeries van SBK. Tijdens deze expositie wordt werk van de winnaar, in dit geval Nona Mooij, getoond in samenhang met één of meerdere werken van beeldend kunstenaar Otto Hetterscheid (1927-2010).