Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Expositie LOBI | George Struikelblok

12/11/2023 - 30/12/2023 @ SBK Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst KNSM

Na twee jaar is George Struikelblok terug met een nieuwe expositie. Van 12 november t/m 30 december is de expositie ‘LOBI’ van George Struikelblok te zien bij Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst in Amsterdam. Struikelblok ontwikkelde zich in een relatief korte periode tot één van de belangrijkste kunstenaars in Suriname.

Struikelblok schildert wat hij voelt; zijn werk is abstract zonder het figuratieve helemaal los te laten en in bijna al zijn doeken neemt hij teksten op. Naast schilderen werkt hij ook in andere media. Zo maakt hij ruimte vullende installaties, assemblage-achtige sculpturen en plaatst hij iconische beelden in de openbare ruimte.

Levensverhaal

Vaste bezoekers van Galerie 23 weten dat George Struikelblok al sinds 2008 bij Galerie 23 exposeert. Bijna 15 jaar lang mochten wij zijn groei meemaken, waarbij Struikelblok niet schuwde om, al dan niet door middel van zijn kunstwerken, zijn levensverhaal te vertellen. Ook op creatief gebied hebben we op verscheidene vlakken zijn werk kunnen beschouwen: niet alleen op monumentale schilderijen, maar ook op kleine houten blokjes en zelfs als bodypainting op dansers die in de galerie een performance gaven. Vorig jaar verscheen zijn boek, ‘Struikelblok: The struggle to succes’, waarin alle ontwikkelingen in zijn oeuvre op een mooie wijze zijn samengebracht.

Achtergrond

Struikelblok ontwikkelde zich in een relatief korte periode tot één van de belangrijkste kunstenaars in Suriname. Zijn opleidingen volgde hij aan de Nola Hatterman Kunstacademie in Paramaribo en de Edna Manley School in Jamaica.

Feestelijke opening zondag 12 november 2023

De expositie loopt van 12 november t/m 30 december. Op zondag 12 november om 16:00 uur wordt de expositie in aanwezigheid feestelijk geopend door Clifton Braam van het Directoraat Cultuur in Suriname. Kom je ook gezellig langs?

Meet & Greet

Op donderdag 23 november krijg je de bijzondere gelegenheid om George Struikelblok persoonlijk te ontmoeten in Galerie 23, van 11:00 tot 13:00 uur. Verken zijn kunstwerken, ontdek de diepere lagen, en voel je vrij om je nieuwsgierigheid te uiten door al je vragen aan de kunstenaar te stellen.