Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

De keuze van Jeannine Winklaar

14/03/2023 - 30/04/2023 @ Online uitleenexpositie

Klanten vragen ons geregeld: wat voor kunst hebben jullie zelf in huis of wat zouden jullie uit de collectie kiezen? Als je dagelijks wordt omgeven door kunst, beïnvloed dat je smaak? In deze serie vragen we collega's een keuze te maken uit de SBK-collectie...raak je geïnspireerd, dat is leuk, want alle uitgelichte werken zijn te leen. Dit keer de keuze van Jeannine Winklaar.

Jeannine werkt als vrijwilliger bij SBK KNSM in Amsterdam. Zij is geboren in Curaçao en opgegroeid op Aruba, te midden van zee, zon en wind. Deze vitale levensaders gebruikt zij in haar eigen poëzie en kunst. Op Instagram post zij elke dag een daily drawing, een kunstwerkje van 4×4 cm, ontwerpen voor broches, spelden, en medailles. Daar zie je haar liefde en aandacht voor details in terug.

Jeannine houdt van vergrotingen. De focus ligt dan niet op het hele onderwerp, maar er wordt een detail uitgelicht en als het ware vergroot. “Het accent ligt op een deel. Vergroting betekent hoeveel keer groter een beeld is vergeleken met het voorwerp. Soms krijg je daardoor vervormingen. Je moet meestal heel goed kijken om te zien wat het voorstelt. Zelf loop ik langs de meesterwerken in het museum en fotografeer alleen de handen of kragen of schoenen en schilder ze na. Heerlijk om te doen, en dan de reactie: “Wat is dat?”, te horen.”