Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Noek Zwaan

Beweging, licht en kleur, dieren, de natuur - dit zijn zichtbare terugkerende elementen in de werken van Noek Zwaan (1963, Gorinchem). De beelden, of het nu fotorquote s of tekeningen zijn, worden gevormd door een combinatie van concrete en minder goed te duiden onderdelen. Dat zijn vaak tegenstellingen: licht-donker, kleur-zwart, beweging-rust, maar ook figuratief naast abstract. Dat geeft de afbeeldingen een boeiende gelaagdheid. Er is beweging, er is rust, en er speelt vaak iets mysterieus mee: wat zie je nu eigenlijk?

" Als ik naar iets kijk probeer ik dat niet meteen als iets vanzelfsprekends te accepteren. Niets is zomaar wat het is, de werkelijkheid om ons heen is niet éénduidig. Wanneer ik iets maak gebeurt dat meestal intuïtief: ik neem afstand en laat ruimte bij het vastleggen. Ruimte voor toeval, voor datgene wat zich tegelijkertijd voordoet. Voor hoe het materiaal zich gedraagt, voor de associaties die opkomen. Zonder gelijk een oordeel klaar te hebben, door aandacht te houden en open te blijven staan."

Noek Zwaan is beeldend kunstenaar en kunstdocent en schrijft educatieve programmarquote s voor het Hrquote ART Museum (voorheen Hermitage). Zij woont en werkt in Amsterdam.

Noek Zwaan

Zonder Titel 1

[ AMS-I02001 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Schilderij
91 x 51 cm
Te koop en te leen

Prijs: €699,00
Lenen zonder sparen: €12,50 p/m
Lenen met sparen: €14,50 p/m (waarvan sparen: €9,00 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.