Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Bouke Ylstra

Bouke Johan Ylstra (1933-2009) was een veelzijdige Nederlandse kunstenaar, bekend om zijn beeldhouwwerk, schilderijen, grafiek en monumentale kunst. Geboren in Den Haag en opgegroeid in Rotterdam, studeerde hij aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen.

Ylstra was een artistieke duizendpoot en beoefende diverse kunstvormen, waaronder schilderen, etsen, zeefdrukken, mozaïeken, betonreliëfs, sculpturen en keramische wanden. Hij was ook actief als illustrator en ontwierp omslagen voor tijdschriften en boeken.

Naast zijn artistieke carrière doceerde hij aan verschillende kunstopleidingen. Ylstra was lid van diverse kunstenaarsverenigingen en exposeerde zowel nationaal als internationaal. Zijn laatste opdracht was een glasraam in 2009.

Hij overleed op 76-jarige leeftijd, maar zijn nalatenschap wordt voortgezet door zijn weduwe, José Ylstra Nicolai, die de Galerie Bouke Ylstra in zijn voormalig atelier in Dordrecht opende in 2012.

Bouke Ylstra

Zonder Titel 1989

[ AMS-370041 ]

De door u verstrekte gegevens zijn uitsluitend voor intern gebruik en worden niet aan derden doorgegeven. Omdat de kunstwerken verspreid staan over zes locaties in Nederland, moet u rekening houden met een levertijd van 2 à 3 weken. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. * Alle op deze website genoemde prijzen zijn richtprijzen. Zij zijn dus niet te beschouwen als bindend aanbod. Zij zijn onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen. Voor de gevolgen van dergelijke fouten, prijswijzigingen en verschrijvingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

  • Bekijken en thuisbezorgen

    Voor informatie over thuisbezorgen, zie Kunst laten bezorgen
  • LET OP: Onze vestiging in Eindhoven is gesloten. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, is het bezorgen en ophalen van kunstwerken voor klanten uit de regio Eindhoven voorlopig gratis.
Werk op papier
50 x 65 cm
Te koop en te leen

Prijs: €659,00
Lenen zonder sparen: €12,50 p/m
Lenen met sparen: €14,50 p/m (waarvan sparen: €9,00 p/m)

Afbetalingsregeling mogelijk info
Betaling met collectietegoed mogelijk tot 100% van de prijs.

Status: Beschikbaar
Vestiging: In depot

LET OP! Je kunt maximaal 3 kunstwerken reserveren.