Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

Op een laagdrempelige manier kunst ‘verzamelen’, ontdekken wat je wel of niet mooi vindt.

Juke Samwel

“Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een lidmaatschap op de kunstuitleen, hij wist al langer dat ik mijn eigen kunstcollectie wilde beginnen, maar zelf wist ik nog niet hoe ik dit moest verwezenlijken. SBK biedt een supermooie manier om te onderzoeken welke kunst er nou echt bij mij past, waar ik warm van word of juist helemaal niet.”

Dit jaar studeer ik af aan de opleiding Kunst en Economie aan de HKU, en verdiep ik mij volledig in de kunstwereld van Nederland. Ik reis de verschillende beurzen, bezoek wekelijks beeldende kunsttentoonstellingen en loop af en toe een galerie binnen. Hoe interessant en aangrijpend ik sommige werken ook vind, met een studie en een bijbaantje heb ik nog niet de financiële middelen om deze kunstwerken ook daadwerkelijk aan te schaffen. SBK maakt kunst voor mij toegankelijk op een leuke en speelse manier.

Het is een mooi begin van wellicht een groeiende kunstcollectie. Het is ontzettend leuk om af en toe naar de kunstuitleen te gaan. Het neuzen door het depot van SBK geeft je nieuwe inspiratie en perspectieven. De uitgekozen werken geven kleur aan mijn studentenkamer en bieden tot gespreksstof bij bezoekjes van vrienden en familie.

Ik zou SBK Kunstuitleen zeker aanraden, vooral bij vrienden die nog steeds student zijn, of net hun eigen appartement hebben. Het maakt je huis gelijk wat meer thuis en voegt persoonlijkheid toe.