Geef kunst kado met de SBK Kunstbon

“Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een lidmaatschap op de kunstuitleen, hij wist al langer dat ik mijn eigen kunstcollectie wilde beginnen, maar zelf wist ik nog niet hoe ik dit moest verwezenlijken. SBK biedt een supermooie manier om te onderzoeken welke kunst er nou echt bij mij past, waar ik warm van word of juist helemaal niet.”

“Dit jaar studeer ik af aan de opleiding Kunst en Economie aan de HKU, en verdiep ik mij volledig in de kunstwereld van Nederland. Ik reis de verschillende beurzen, bezoek wekelijks beeldende kunsttentoonstellingen en loop af en toe een galerie binnen. Hoe interessant en aangrijpend ik sommige werken ook vind, met een studie en een bijbaantje heb ik nog niet de financiële middelen om deze kunstwerken ook daadwerkelijk aan te schaffen. SBK maakt kunst voor mij toegankelijk op een leuke en speelse manier.

Het is een mooi begin van wellicht een groeiende kunstcollectie. Het is ontzettend leuk om af en toe naar de kunstuitleen te gaan. Het neuzen door het depot van SBK geeft je nieuwe inspiratie en perspectieven. De uitgekozen werken geven kleur aan mijn studentenkamer en bieden tot gespreksstof bij bezoekjes van vrienden en familie.

Ik zou SBK Kunstuitleen zeker aanraden, vooral bij vrienden die nog steeds student zijn, of net hun eigen appartement hebben. Het maakt je huis gelijk wat meer thuis en voegt persoonlijkheid toe.”

Juke Samwel

“Kundige medewerkers die je op een leuke manier wegwijs maken in de collectie en je goed adviseren. En een zeer gevarieerde collectie zodat je bij elk bezoek wordt verrast.”
“Ik bezoek ook graag de exposities die er worden georganiseerd, met de  jaarlijkse Sprouts Young Talents-expositie als hoogtepunt. Daarnaast spreekt de laagdrempeligheid en no nonsens mentaliteit van SBK, waardoor je je altijd welkom voelt en stomme vragen durft te stellen, mij erg aan. Op mijn vrije dag struin ik makkelijk een uur rond om de collectie te bekijken. De kunstuitleen is een geweldig (Nederlands) concept zodat kunst in huis voor iedereen bereikbaar wordt. Omdat ik in mijn dagelijks leven verder helemaal niet in aanraking kom met kunst, is mijn lidmaatschap bij SBK echt een cadeautje.”

Youri de Veth

“Hoe fantastisch is het dat je unieke kunst in huis kunt hebben! Zonder de SBK zou ik mij dit nooit hebben kunnen veroorloven.

Je kunt ook zoveel van kunst wisselen als je wil en daarom experimenteer ik er lekker op los. 🙂  En, heel tof dat van het grootste gedeelte van je abonnementsgeld dat je per maand betaalt,  bedrag naar je eigen ‘kunstspaarpotje’ gaat.”

Nienke van der Ploeg

“Sinds ik kunst in mijn huis heb, ziet het er zo goed uit! Alleen maar complimenten ontvangen van vrienden en familie.

Ik had nog nooit van het concept ‘kunst lenen’ gehoord, maar was meteen verkocht. Ik begon met het lenen van 1 kunstwerk, maar heb er inmiddels drie in huis, waarvan ik eentje heb aangekocht met collectietegoed. Het wisselen van kunst, dat doe ik ongeveer een keer in de drie maanden, is altijd een uitje. Geweldig dat je met een kunstwerk de deur uit kan lopen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Simone Plug

“Op een niet te dure manier, kwalitatief goede kunst in huis halen, dat kan bij SBK. Daarnaast is de service is prima, effectief en duidelijk.

Het heeft ertoe bijgedragen dat ik al 40 jaar klant ben! Vanaf toen SBK begon aan de Amstel. De samenwerking ervaar ik altijd als heel plezierig en geef ik een dikke 8,5!
Er is een zeer ruime keuze aan kunst. En de kunst is betaalbaar. Ik zou SBK zeker aanbevelen en dat heb ik ook al meerdere keren gedaan in al die jaren.”

K. Besseling Kabath

“Het grootste pluspunt is natuurlijk de kwaliteit van de kunstwerken en kunstenaars, maar zeker ook jullie enthousiasme en klantvriendelijkheid.

Daarnaast vind ik het leuk dat jullie zowel oudere als jonge kunstenaars vertegenwoordigen/promoten. De eerste keer dat ik bij jullie terechtkwam was omdat ik een werk van kunstenaar Iriée Zamble zag op jullie Instagram account. Ik volgde Iriée al langer en vond eerder genoemd werk erg mooi. Toen ik het werk kwam ophalen, viel mijn oog op een werk van Maarten Fijan. Mooi werk ook, maar geen idee hoe ik het moest ophangen. Jullie zijn toen als intermediair opgetreden tussen de kunstenaar en mij, en kwam Maarten het werk zelf bij me ophangen samen met zijn vriendin Saar. Super service én inmiddels ook een te gek werk van Saar in huis!!

De samenwerking met SBK is heel prettig, nooit opdringerig altijd behulpzaam en meedenkend.

Ik kan iedereen SBK aanbevelen!”

Nicole Söentken

“Sinds ik lid ben, heb ik 10 verschillende kunstwerken in huis gehad!  De flexibiliteit die je hebt om zo vaak te wisselen als je wilt, is super. En ook dat je tijdens het lenen spaart.

Er zijn altijd mooie exposities te zien; ik vind de jaarlijkse SBK Sprouts Young Talents expositie heel erg leuk. Je wordt altijd heel vriendelijk geholpen door mensen die veel van kunst afweten. Leuk dat ze ook foto’s hebben en een prachtige ruimte op de KNSM-laan. Ik kan geen betere partij bedenken als je kunst in huis wil. Meer mensen van mijn leeftijd zouden hiervan moeten weten.”

Lotte Westgeest, 26 jaar

“Het is heel aangenaam om de kunstwerken in eerste instantie (of voor lange tijd) te kunnen lenen en tegelijkertijd een tegoed op te bouwen. Die vrijblijvendheid bevalt mij het meest.

In het verleden heb ik wel wat miskleunen gemaakt met het aankopen van kunstwerken. De aankoop was te impulsief en hielden uiteindelijk niet de bekoring van het begin of mijn smaak was gewoonweg veranderd. De vrijblijvendheid zit ook in het bezoek aan SBK zelf. De medewerkers hebben veel kennis van kunst en ook het vermogen om een passend werk te vinden bij de geïnteresseerde. Maar als ik gewoon, lekker wil rondkijken, voel ik me daar ook helemaal vrij in. Ook als ik uiteindelijk niet met een nieuw werk de deur uit wandel.

Via SBK heb ik inmiddels 4 kunstwerken, schilderijen en grafieken, die allen een prominente plek in mijn woning hebben. Allemaal in eerste instantie geleend of op zicht, maar uiteindelijk gekocht. Een paar andere kunstwerken hebben mij een tijdje gezelschap gehouden in huis, maar hebben niet tot een duurzame relatie geleid.

Het contact en de samenwerking met SBK en zijn werknemers vind ik zeer prettig en ontspannen. Het kan zijn dat ik een lange tijd niet langs kom, maar uiteindelijk wandel ik altijd weer een keer binnen. Ik zou tegen iedereen zeggen: ga gewoon eens kijken en laat je verrassen!”

Tebbe Plochg