Kunst lenen, sparen, kopen


Wil jij je interieur upgraden met kunst, maar weet je niet hoe je daar aan begint? Bij SBK Kunstuitleen & Galerie heb je op een gemakkelijke en toegankelijke manier unieke kunst in huis. We hebben altijd een kunstwerk dat bij jou past.

 

Kunst lenen


Bij SBK heb je al voor € 6,95 per maand toegang tot onze omvangrijke collectie kunstwerken die allemaal te huur en te koop zijn. Dé ideale manier om met kunst te experimenteren, want ben je uitgekeken op het kunstwerk, dan ruil je het gewoon om. Ideaal als je smaak qua kunst verandert, je gaat verhuizen naar een groter huis of als je bijvoorbeeld gaat samen wonen. En heb je het kunstwerk van je dromen gevonden, dan kun je het kopen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd. 

 

Tarieven

De hoogte van je abonnement is afhankelijk van de waarde van de kunstwerken die je leent. Tijdens het lenen bouw je collectietegoed op waarmee je uiteindelijk kunst uit de SBK-collectie kunt aankopen. 

In onderstaand tarievenoverzicht staat per kunstwerk-waarde het bijbehorende abonnement én hoeveel je daarvan maandelijks aan collectietegoed opbouwt. Van een abonnement van bijvoorbeeld € 6,95 per maand, gaat € 4,50 naar je persoonlijke collectietegoed. Bij een maandabonnement van € 13,90 is dat € 9,00 et cetera.

Ook is het mogelijk om kunst te lenen zónder collectietegoed op te bouwen.
Het maandbedrag bedraagt dan € 5,95 
per kunstwerkwaarde van € 500,-.
Voor € 5,95 kun je dan een of meer kunstwerken lenen tot € 500,-, voor € 11,90 tot 
€ 1000,-, 
voor € 17,85 tot € 1500,- et cetera. 


Tarieven 2020

Waarde        kunstwerk(en)  Aantal ab.

 

Lenen met  collectietegoed            

Lenen zonder collectietegoed

 

 Opbouw   collectietegoed                           

tot € 500 1  €   6,95  €   5,95 €   4,50
tot € 1.000 2  € 13,90  € 11,90 €   9,00
tot € 1.500 3  € 20,85  € 17,85 € 13,50
tot € 2.000 4  € 27,80  € 23,80 € 18,00
tot € 2.500 5  € 34,75  € 29,75 € 22,50
tot € 3.000 6  € 41,70  € 35,70 € 27,00
tot € 3.500 7  € 48,65  € 41,65 € 31,50
tot € 4.000 8  € 55,60  € 47,60 € 36,00
et cetera

 


Inschrijven

SBK is gevestigd op twee locaties in Amsterdam en in Breda, Eindhoven, Dordrecht en Tiel. Na inschrijving kun je bij al onze vestigingen terecht om kunst te lenen en/of te kopen. 

Om je in te kunnen schrijven, is een geldig legitimatie- en adresbewijs nodig. SBK berekent geen inschrijfkosten.


SBK-collectie

De SBK-collectie omvat duizenden kunstwerken, veelal unieke stukken behorend tot verschillende kunststromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. Zowel olieverfschilderijen uit de vijftiger jaren als fotografie van hedendaags talent zijn in de collectie vertegenwoordigd. Juist die unieke stukken en de diversiteit maakt de SBK-collectie bijzonder.  

Klanten van SBK kunnen kunstwerken uit de SBK-collectie kopen met collectietegoed.


Kunst kopen


Je kunt kunst kopen uit de SBK-kunstcollectie of via één van de SBK-galeries. De galeries organiseren ongeveer 24 exposities per jaar, met werk van aanstormend talent tot gerenommeerde kunstenaars. 

Kunst uit de SBK-collectie kun je aankopen met collectietegoed. Om kunst aan te kopen bij de galeries, kun je gebruik maken van de unieke betalingsregeling van de SBK zelf of de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Via deze unieke afbetalingsregelingen brengt SBK jouw droomwerk binnen handbereik: twijfel je over je eerste aankoop of ben je juist een door de wol geverfde verzamelaar die het liefst gespreid betaalt? Bij SBK kan het. 

Als kunstkoper betaal je niet het totaalbedrag ineens, maar sluit je een renteloze lening af. Wil jij een werk graag kopen, dan betaal je 10% aan, en vervolgens los je maandelijks in maximaal drie jaar tijd de rest van het bedrag af zonder rente. 
   

Afbetalingsregeling via SBK

SB
K hanteert een gunstige betalingsregeling. Aan klanten wordt een renteloze afbetalingsregeling geboden in maandelijkse termijnen. Bij aankoop van een kunstwerk wordt een aanbetaling gevraagd van 10% van het aankoopbedrag. Vervolgens wordt het restantbedrag in termijnen van 50 euro of een veelvoud daarvan per maand afbetaald. De betalingen dienen binnen 3 jaar voltooid te zijn.
 
Als u een werk wilt aankopen uit een van de galeries, kunt u ook uw als SBK deelnemer opgebouwde collectie-tegoed aanwenden tot 25% van het aankoopbedrag, vanaf 100 euro. Bij een besteding van bijvoorbeeld 150 euro kunt u dus 25% van uw tegoed gebruiken over 50 euro.

Bij aankoop van kunst uit de galeries, hanteert SBK een gunstige renteloze afbetalingsregeling. Bij aankoop van een kunstwerk wordt een aanbetaling gevraagd van 10% van het aankoopbedrag. Vervolgens wordt het restantbedrag in termijnen van 50 euro of een veelvoud daarvan per maand afbetaald. De betalingen dienen binnen 36 maanden te zijn voltooid.
 

Inzet collectietegoed bij aankoop uit de galeries

Als klant van SBK kun je bij aankoop van kunst uit de galeries 25% van het aankoopbedrag (vanaf € 100,-) met collectietegoed voldoen. Bij bijvoorbeeld een kunstwerk €1000,-  kan € 250,- (25%) worden voldaan met collectietegoed. Kunstwerken uit de SBK-collectie kunnen voor 100% met collectietegoed worden gekocht.  


De KunstKoop Regeling

Naast de eigen betalingsregeling kun je ook kunst uit de galeries aankopen via de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. Door deze regeling kan je kunst kopen en in maandelijkse termijnen afbetalen, zonder rente. Die neemt het Mondriaan Fonds voor haar rekening. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente voor de lening direct aan de bank: 100% kunst | 0% rente.

Lees meer over deze regeling op www.kunstkoop.nlGeef kunst cadeau 


Ben je op zoek naar een echt origineel cadeau? Met de SBK Kunstbon geef je iemand toegang tot de grootste collectie hedendaagse kunst van Nederland. Leuk om bijvoorbeeld te geven aan iemand die net is verhuisd, afgestudeerd, getrouwd of als verjaardagscadeau of relatiegeschenk.  

Al vanaf € 30,- of elk willekeurig hoger bedrag, kun je iemand verrassen. De bon is te gebruiken als abonnement bij de kunstuitleen of als (aan)betaling voor een kunstaankoop. De bon is twee jaar geldig en inwisselbaar bij elke vestiging van SBK.

Je kunt de SBK Kunstbon online kopen of bij een van onze vestigingen. De e-Kunstbon ontvang je na bestelling binnen een paar seconden in je mailbox. Een perfect last minute cadeau!

Wil je liever een feestelijk verpakte kunstbon per post ontvangen? Nadat je betaling is binnen is, krijg je de bon binnen twee werkdagen thuisgestuurd.
 

JA, IK WIL DIRECT EEN KUNSTBON BESTELLEN

Thuis bezorgen


Je kunt het kunstwerk(en) dat je leent zelf mee naar huis nemen of gebruik maken van onze bezorgservice. 

De kosten voor het bezorgen en/of halen van één of meer kunstwerken in Amsterdam, Breda of Dordrecht zijn € 20,- (incl. btw). 

Voor het bezorgen en/of halen van één of meer kunstwerken buiten deze steden, berekenen wij € 1,00 per kilometer (retour), vanuit de vestiging waar kunst geleend wordt. In Amsterdam wordt de afstand berekend vanuit SBK Noord Asterweg.   

Ook kun je kunst uit de online catalogus thuis laten bezorgen. 

Een transportafspraak kan gemaakt worden bij een van de vestigingen of per mail of telefonisch via SBK Amsterdam Noord, (020) 632 54 92. 

 

Ophangservice


Maak het je gemakkelijk: jij bepaalt waar het kunstwerk moet hangen, wij hangen het voor je op! 

Het kunstwerk is uitgezocht en je hebt een mooie plek in gedachten waar het komt te hangen. Maar nu moet het nog worden opgehangen. Op welke manier kan dit het beste en op welke hoogte? Zonde om in de muur een spijker te slaan om er bij een volgend kunstwerk achter te komen dat de spijker te hoog of te laag zit. Een degelijk ophangsysteem is dan een goede start om optimaal van je kunstwerk te genieten. Om je kunstwerk op te hangen, kun je de ophangrail aan de wand bevestigen met bijvoorbeeld het gepatenteerde STAS-schilderij ophangsysteem. Maar er zijn ook systemen met plafondbevestiging. 

Wil je graag een ophangrail of toch liever een haakje direct in de muur, maar wil je deze liever niet zelf aanbrengen? Dan kun je dit door ons laten monteren. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden, zodat wij je een goed advies kunnen geven. 

Montage is € 30,- per half uur (excl. btw).  

Kunstadvies aan huis

 

Wij adviseren klanten graag bij de keuze van een kunstwerk. Al onze medewerkers zijn kunstprofessionals: of ze nu beeldend kunstenaar zijn, kunsthistorica of op een andere manieren hun sporen hebben verdiend binnen de kunstwereld. Dus heb je tijdens je bezoek vragen, stel ze gerust.

Ook kunstadvies aan huis behoort tot de mogelijkheden. Een kunstadviseurs komt dan eerst langs om de wensen te bespreken en de locatie te bekijken. Op basis daarvan ontvang je vervolgens een vrijblijvend adviesvoorstel. Voor kunstadvies aan huis berekenen wij € 60,- (incl.btw) per uur. Een advies is afhankelijk van de grootte van de vraag en duurt gemiddeld 2 uur.

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.


SBK Young :  hét kunstuitleen abonnement voor jongeren

SBK heeft een abonnement speciaal voor studenten en/of jongeren tot 25 jaar. Hou je van kunst? Ga je wel eens naar FOAM, het Rijksmuseum of het Stedelijk? Máár denk je dat je het budget of de knowhow niet hebt om zelf kunst aan de muur te hangen? 

Met SBK Young kun je voor € 5,95 per maand één of meer kunstwerken tot een waarde van € 1000,- lenen. Lees meer...


 

SBK is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

SBK is een onafhankelijke ideële stichting zonder winstoogmerk of subsidie, die het particulier belang overstijgt. SBK steunt kunstenaars en biedt particulieren de mogelijkheid om op een aantrekkelijke manier kunst in huis te halen.

SBK is erkend als Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (Cultuur ANBI). Dit maakt het fiscaal zeer aantrekkelijk om geld aan SBK te schenken en zo SBK te steunen. Als deelnemer van SBK kun je ook je collectietegoed aan SBK schenken. Giften en schenkingen aan organisaties met een ANBI-status zijn voor de belasting aftrekbaar. Lees meer..

 

Schrijf je hier in
voor onze digitale nieuwsbrief.
@deelnemer: is jouw e-mailadres al bekend bij ons?
CONTACT
Tel: +31 (0)20 632 54 92
Copyright © 2021 SBK design by manoverboord
femdom-scat.com
femdom-mania.net