SBK Art voucher, art as a present

Anouk Kruithof – NIET MEER NORMAAL

26/03/2022 - 10/07/2022 @ SBK Dordrecht

Normaal. De common sense, dat wat gewoon is, gangbaar of natuurlijk. Waarom zijn we hier toch zoveel mee bezig? Er gaat in deze tijd geen dag voorbij waarin we het niet hebben over het oude of het nieuwe normaal. Maar wat is eigenlijk normaal?

En hoe bepalen we wat normaal is? Waarom is er hang naar het oude; het bekende en angst voor het nieuwe; onbekende? Is niet juist alles altijd in beweging?

NIET MEER NORMAAL is een project van de Dordtse kunstenaar Anouk Kruithof waarin zij de aantrekkingskracht onderzoekt van dat wat wij niet normaal vinden. “Wereldwijde CO2 uitstoot daling, continue koffie met je buurvrouw, de video-uit-knop van Zoom, meer oogcontact met insecten, een fenomenaal TikTok profiel, eindelijk rust. En noem maar op.

Ruim driehonderd inzendingen vormen de basis van een groot kunstwerk en een publicatie die een positieve kijk bieden op de veranderingen die telkens sneller gaan. Het is de aftrap van de artistieke invulling van de Kunstkerk en toont dat het onbekende altijd ten grondslag ligt aan creativiteit, veerkracht en vooruitgang.

Opening van Kunstkerk Dordrecht
NIET MEER NORMAAL
van Anouk Kruithof

Publieke opening: zaterdag 26 maart 16:00 tot 19:00 uur. Daarna is het feest!

Kunstkerk Dordrecht
Museumstraat 65
3311 XP
Dordrecht
Nederland

Beeldend kunstenaar Anouk Kruithof exposeerde in onder meer het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, het Stedelijk Museum in Amsterdam en MoMA New York. Ze woont afwisselend in Dordrecht, Brussel en Botopasi, Suriname. Dit jaar gaat ze voor het eerst een kunstproject doen in Dordrecht, de stad waar ze in 1981 werd geboren. En daarbij kan ze heel goed de hulp van zoveel mogelijk inwoners gebruiken. “Ik hoop en vertrouw op een mooie stapel inzendingen”, zegt ze.

Niet meer normaal (proces) Vimeo
Anouk_Kruithof_SBK_De_Dordtenaar_20-01-2022

Anouk Kruithof